Glicemie MARE: valori, simptome, remedii naturiste

Hiperglicemia se dezvoltă atunci când există o cantitate prea mare de zahăr în sânge. Atunci când o persoană cu diabet are glicemia mare în mod frecvent, sau pe perioade lungi de timp, pot să apară leziuni ale nervilor, vaselor de sânge sau ale altor organe din corp. Pe lângă dietă, înaintarea în vârstă, stresul, supărările sau emoțiile puternice, fumatul și obezitatea sunt alți factori care contribuie la creșterea glicemiei.

Glicemie Mare

Glicemie Mare

Glicemia:  valori normale

Conform Asociației Europene de Studiu a Diabetului, valorile normale ale glicemiei sunt 70 – 110 mg/dl pe nemâncate. Valorile de 111-125 indică un diabet latent, iar atunci când depășesc 125 mg/dl., poate fi deja caz de diabet.

La nou-născuți, valorile normale sunt de 30 – 60 mg/dl, la copiii născuți prematur 20 – 60 mg/dl, la sugari 40 – 90 mg/dl, iar la copiii sub 2 ani 60 – 100 mg/dl.

Simptome

– Nivel crescut de glucoză din sânge
– Niveluri crescute de zahăr în urină
– Urinări frecvente
– Sete excesivă, gură uscată
– Pierdere în greutate
– Dureri de cap
– Dificultăți de concentrare
– Vedere încețoșată
– Foame excesivă
– Urinare frecventă
– Vindecare greoaie a rănilor
– Impotență
– Piele uscată și mâncărimi
– Infecții vaginale
– Aritmie cardiacă
– Respirație rapidă

Hiperglicemie:  remedii naturiste

Alimentația are o influență directă asupra creșterii sau scăderii valorilor glicemiei. Din acest motiv, dieta este primordială atât în tratarea, cât și în prevenirea diabetului sau a hiperglicemiei. Adoptarea unui regim alimentar corespunzător poate ajuta nu doar la scăderea sau reglarea glicemiei, ci și la controlul greutății și nivelului colesterolului pe termen lung, la reducerea riscului de diabet zaharat, la creșterea imunității și implicit a rezistenței corpului la anumite boli.

Pentru cei care au sau sunt predispuși la hiperglicemie, medicina naturistă recomandă anumite plante cu efect hipoglicemiant natural:

• Ceai de rădăcină de brusture, cicoare și frunze de anghinare (amestecate în părți egale, se bea câte 1 cană pe zi pentru menținerea glicemiei la un nivel normal)
• Ceai de scorțișoară (scade glicemia și previne diabetul de tip 2)
• Afine,dude (ceai sau fructele ca atare)
• Ceai verde (ajută la reglarea glicemiei și previne bolile de inimă)
• Ceai de urzică (curăță sângele de depunerile de grăsime, scade nivelul de zahăr din sânge, colesterolul și tensiunea)
• Ceai de ginseng (scade glicemia, tensiunea arterială și crește energia)
• Ceai de păpădie, sau salată de frunze de păpădie
• Ceai de salvie
• Semințe de Schinduf (puneți 2 linguri la înmuiat într-un pahar cu apă peste noapte, iar dimineața strecurați și beți lichidul)
• Boabe de ienupăr (40-90 g de fructe de ienupăr proaspăt pe zi)
• Usturoi (5-10 căței pe zi)
• Ceai de frunze de coriandru (3 căni pe zi)

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.