Medicament natural pentru scăderea GLICEMIEI

Foarte multe persoane au folosit acest remediu natural pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, și în consecință, unii chiar au încetat să mai folosească insulina. Este vorba despre fasolea albă, măcinată sub formă de făină, sau pulbere.

Fasole Albă

Fasole Albă

Scăderea glicemiei:  rețetă

Ingrediente

• 500 g de fasole albă

Preparare

Fasolea se spală în 2-3 ape, și apoi se lasă la scurs/uscat. Se pun apoi boabele într-o cratiță, și se dau la cuptorul preîncălzit. Din timp în timp, se verifică dacă boabele s-au prăjit: dacă atunci când apăsați cu unghia fasolea se crapă, înseamnă că sunt gata.

Mai departe, după ce s-au răcit, boabele de fasole se pun într-un blender și se macină fin. Sau se poate folosi mașina de tocat, sau o râșniță de cafea.

Administrare

Se ia în fiecare dimineață câte 1 linguriță de pulbere de fasole, cu 1 pahar de lapte cald, înainte de micul-dejun. Acest tratament trebuie urmat cel puțin 6 săptămâni, timp în care se va măsura și nivelul glicemiei, pentru a nu cădea în cealaltă extremă: hipoglicemie. Această pulbere se poate folosi ca o făină obișnuită, la prepararea aluaturilor, sau chiar a supelor.

Studiu

Cercetătorii americani au descoperit că fasolea albă conține o substanță care poate ajuta la controlul nivelului glicemiei din sânge influențat de consumul de carbohidrați (pâine albă și alte produse de patiserie).

La acest studiu au participat 13 persoane sănătoase, cu vârsta între 24-44 de ani, fără antecedente în diabet, boli gastrointestinale sau endocrinologice. Aceștia au primit 50 g de pâine albă cu unt și 3 doze de pulbere de fasole albă, amestecată în untul întins pe pâine. Prima doză a fost de 1500 mg de pulbere de fasole albă, a doua de 2.000, și a treia de 3.000. Rezultatele au arătat că fasolea albă conține o substanță numită Phase 2, care inhibă enzima digestivă afla-amilază responsabilă cu descompunerea amidonului în zaharuri. Acest lucru a favorizat scăderea indicelui glicemic.

În urma studiului, cercetătorii au stabilit că cea mai bună doză a fost de 3.000 de mg de pulbere de fasole albă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. bine de stiut…..multumesc !

  2. Dumnezeu ne-a dat tot ce trrebuie si la indemana k sa ne tratam

  3. Am mari indoieli ca aceasta asa zis reteta poate scadea glicemia !!!! Fasolea are introsuta de grame 47 la suta glucide !!! Deci un continut destul de mare ! Chiar daca e o lingurita din acel praf plus un pahar delapte sa zicem de 200 ml ai din start 10 g glucide din lapte plus vreo cateva din respectivul praf sunt adaos de glucide !!! Cum adaugand glucide poti sa spui ca scade glicemia ???!!!!!

  4. Georgel ia tu draga medicamentele pe care ti le dau doctorii ca sunt bune tare

  5. popa eugen nucu

    acum 20 de ani fasolea era exclusa din alimentatia diabeticilor, o spun din proprie experienta, acum este indicata ! am sa incerc si aceasta pe langa multe alte terapi urmate care…… da au avut un efect benefic

  6. eu am diabet fac insulina de 4 ozi si tot am glicemiele mari peste 300am sa incerc si reteta cu fasole dar nu cred fasolele creste glicemia va spun din propia experenta dar doamne ajuta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]