RODIA – fructul care dezarmează CANCERUL (studii)

Rodia este un adevărat izvor de sănătate. Utilizările sale medicinale datează din timpurile biblice. Cercetările realizate în ultimii ani au scos la iveală forța sa vindecătoare remarcabilă, mai ales în ceea ce privește combaterea cancerului.

Studiile efectuate pe culturi de celule au arătat că extractele de rodie inhibă în mod selectiv creșterea diferitelor tipuri de cancer: de sân, de plămâni, de colon, de prostată.

Rodie

Rodie

În studiile preclinice realizate pe animale, consumul acestui extract a inhibat creșterea tumorilor la nivelul pielii, plămânilor, colonului și prostatei.

Compoziția biochimică a rodiei este unică. Este foarte bogată în antioxidanți (taninuri și flavonoide), și are proprietăți antiinflamatoare. Capacitatea antioxidantă a rodiei este de 3 ori mai mare decât cea a vinului roșu și a ceaiului verde.

Studii clinice și de laborator care au demonstrat efectele chemopreventive ale rodiei

Cancerul de sân

În vitro, polifenolii din sucul fermentat de rodii a avut un efect anti-proliferativ de două ori mai mare decât sucul de rodii proaspăt stors. Aceștia au inhibat formarea leziunilor canceroase în proporție de 47%. De asemenea, uleiul de rodii a inhibat înmulțirea celulelor cancerului mamar în proporție de 90% și a indus apoptoza (moartea programată a celulelor) în celulele cancerului de sân metastatic în proporție de 54%.

Cancerul de prostată

Toate preparatele de rodie (sucul fermentat, uleiul) utilizate în studiile pe culturi de celule, în studiile de laborator pe animale și în studiile clinice pe oameni au inhibat creșterea și proliferarea celulelor de prostată canceroase, prin inducerea apoptozei, fără să le afecteze pe cele normale.

Cancerul pulmonar

Efectele rodiei au fost testate atât în vitro, cât și în vivo, asupra cancerului pulmonar. Animalele care au primit suc de rodie au avut cel mai bun răspuns inhibitor în ceea ce privește creșterea celulelor tumorale. Cercetătorii cred că rodia poate fi un agent chemopreventiv și chimioterapeutic eficient împotriva cancerului pulmonar uman.

Cancerul de colon

Introducerea uleiului de semințe de rodii în dieta șoarecilor a inhibat semnificativ incidența și multiplicarea adenocarcinoamelor de colon.

Sucul de rodii acționează de asemenea ca un agent antiinflamator puternic, care poate preveni cancerul de colon. În studiile pe celule canceroase de colon umane, sucul de rodii a modulat semnalele inflamatoare din celulele maligne.

Cancerul de piele

Extractele de rodie și uleiul de semințe de rodie s-au dovedit eficiente în reducerea incidenței tumorilor de piele în proporție de 93%. Rezultatele studiilor indică faptul că uleiul de rodie poate fi un agent chemopreventiv eficient și sigur împotriva cancerului de piele.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989797/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.