S-a vindecat de CANCER cu ceai de PĂPĂDIE (studii)

Păpădia este o buruiană cu un potențial anticancerigen excepțional, care a reușit să-i impresioneze pe oamenii de știință.

Cei mai mulți dintre noi știm că păpădia este un remediu bun pentru ficat, bilă și sânge. Cercetările recente au arătat că rădăcina de păpădie este mult mai puternică de atât, încât poate determina auto-distrugerea celulelor canceroase.

Păpădia Ucide Cancerul

Păpădia Ucide Cancerul

Un studiu realizat la Universitatea din Windsor, Canada – Departamentul de Chimie și Biochimie a arătat că și în doze foarte mici, extractul de rădăcină de păpădie poate induce autofagia și apoptoza (moartea programată a celulelor) în leucemia mieloidă cronică – un tip de cancer greu de diagnosticat și agresiv, rezistent la tratamentul convențional. Șansele de supraviețuire sunt foarte mici: 12-24 de luni de la diagnosticare bolii.

O observație foarte importantă este că rădăcina de păpădie are capacitatea de a ucide celulele canceroase în mod selectiv, fără să producă toxicitate asupra celulelor normale, non-canceroase.

Extractul de rădăcină de păpădie a reușit să distrugă celulele canceroase de leucemie în proporție de 96%. Aceste rezultate uimitoare i-a determinat pe autorii acestui studiu să afirme că această plantă ar putea fi folosită ca alternativă pentru chimioterapie.

Un alt studiu din 2012, realizat de aceeași cercetători canadieni a arătat că rădăcina de păpădie induce autofagia și apoptoza în cancerul pancreatic uman.

Cercetările ulterioare au arătat că tratamentul repetat cu doze mici de extract de rădăcină de păpădie a fost eficient în uciderea mai multor tipuri de celule canceroase.

John DiCarlo, 72 de ani (CBC news)

John DiCarlo, 72 de ani (CBC news)

Un caz real

Unul din autorii acestui studiu – biochimistul Siyaram Pandei de la Universitatea din Windsor a fost contactat de medicul oncolog Caroline Hamm, director al Grupului de Cercetare a Cancerului din Windsor, care a obținut remisiunea unor pacienți cu cancer cu ajutorul ceaiului de păpădie.

Totul a pornit de la un bărbat în vârstă de 72 de ani (John DiCarlo), bolnav de un tip de cancer agresiv pentru care chimioterapia nu a putut face nimic. Bărbatul a fost trimis acasă, fără nici o șansă de supraviețuire.

Acesta a început să bea ceai de păpădie, și s-a întors la clinică după 4 luni, complet vindecat de cancer.

Dr. Caroline Hamm a declarat că ceaiul de păpădie ar putea interacționa cu chimioterapia, de aceea acest remediu nu trebuie asociat cu alte medicamente sau terapii convenționale utilizate împotriva cancerului înainte de a consulta un medic.

Cum se prepară ceaiul de păpădie

Echipa de cercetători a folosit un extract la rece din păpădie, mixând o mână de plante în blender cu apă. Folosiți plante din zone nepoluate.

Pentru a folosi rădăcina de păpădie, puteți încerca această rețetă:

Puneți 2 linguri de rădăcină de păpădie uscată și tocată mărunt la fiert cu 1 cană (250 ml) de apă, timp de 20 de minute, completând cu apa care se evaporă. Se strecoară și se consumă câte 2 linguri de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Rădăcina și rizomul de păpădie se recoltează la început de primăvară. Se folosește cazmaua pentru a dezgropa planta. Rădăcinile se spală și se taie bucăți, apoi se lasă la uscat până când se întăresc. Se păstrează în pungi de hârtie.

Cereți sfatul medicului înainte de a începe un tratament cu decoct de păpădie.

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3018636/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22647733
http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/cancer-killing-dandelion-tea-gets-157k-research-grant-1.1248382
http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/cancer-killing-dandelion-tea-gets-157k-research-grant-1.1248382

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Din Romania nu aveti exemple?

  2. Vezi, de-aia Doru smulge papadiile din gazon!

  3. Dar poate nici nu era macar bolnav……! O lege veche; Faptul ca un medic ti-a prescris un diagnostic, nu inseamna ca el si stie ce boala[suferinta] ai „.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.