SIROP de MERIȘOR – indicat în INFECȚII URINARE, VIROZE, probleme DIGESTIVE

Interesul cercetătorilor în studierea fructelor de merișor a crescut în ultimii ani, datorită conținutului lor bogat în compuși fitochimici.

Studiile pe oameni s-au axat în special pe acțiunea benefică a acestor fructe asupra tractului urinar și a sănătății cardiovasculare.

Sirop de merisor infectii urinare

 

Există dovezi că merișoarele reduc recidivele infecțiilor urinare și dovezi limitate că aceste fructe au efecte cardioprotectoare, datorită proprietăților antioxidante.

Merișoarele combat infecțiile urinare 

Sunt bogate în provitamina A, vitaminele B1, B2 și C. Conțin de asemenea proteine, taninuri și săruri mineraleSpre deosebire de alte tipuri de fructe de pădure, merișoarele conțin proantocianidine de tip A.

Studiile in vivo și in vitro sugerează că acești compuși și alți polifenoli interferează cu adeziunea bacteriilor (inclusiv a celor rezistente la tratament precum Escherichia coli) la celulele epiteliale ale tractului urinar, atenuează dezvoltarea rezervoarelor uropatogene și suprimă cascadele inflamatoare.

Infecțiile urinare se tratează eficient cu antibiotice. Cu toate acestea, utilizarea lor repetată poate duce la dezvoltarea rezistenței bacteriilor la tratament.

Merișoarele au fost folosite în medicina tradițională pentru prevenirea infecțiilor urinare la femeile predispuse la recidive.

Rezultatele mai multor studii clinice susțin aceste efecte. Cu toate acestea, meta-analizele realizate pe capacitatea merișoarelor de a preveni infecțiile urinare au obținut concluzii conflictuale.

_______________________________

Sirop de merișoare – indicații terapeutice

Siropul de merișoare are proprietăți diuretice, antiseptice și dezinfectante la nivel urinar și antiinflamatoare. Este bactericid, antioxidant și antiviral.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4371, 4552, 3897′ button=’Cumpără aici’]

Acest produs poate fi folosit nu doar pentru prevenirea sau tratarea infecțiilor urinare, ci și pentru alte afecțiuni:

– microlitiază urinară și renală
– diaree
– balonare
– slăbiciune
– lipsă de energie
– viroze
– enterocolită
– colon iritabil
– hemoragii menstruale

Merișoarele reduc riscul de boli cardiace prin faptul că împiedică depunerea grăsimilor pe vasele de sânge și formarea plăcilor de aterom (ateroscleroză).

_______________________________

Mod de administrare

Se iau câte 3 lingurițe de sirop de merișor, de 3 ori pe zi, cu apă.

Precauții și contraindicații

Siropul de merișor conține zahăr invertit, de aceea este contraindicat persoanelor cu diabet zaharat.

Surse:
1. Jeffrey B. Blumberg, Terri A. Camesano,4 Aedin Cassidy, Penny Kris-Etherton, Amy Howell, Claudine Manach, Luisa M. Ostertag, Helmut Sies, Ann Skulas-Ray, and Joseph A. Vita. Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health. Adv Nutr. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3823508/
2. DeAnn J Liska, Hua J Kern, and Kevin C Maki. Cranberries and Urinary Tract Infections: How Can the Same Evidence Lead to Conflicting Advice? Adv Nutr. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4863270/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.