OȚET de mere cu CĂTINĂ – protejează FICATUL, reduce APETITUL, mărește IMUNITATEA (rețeta maicilor de la Mănăstirea Nera)

Deși mulți dintre noi îl privim ca pe un ingredient condimentar pentru salate sau conserve, oțetul este extrem de valoros pentru organismul uman.

Conține numeroase săruri minerale, vitamine, aminoacizi, compuși fenolici (acid galic, catechine, acid cafeic, acid ferulic) și acizi organici nevolatili (acid malic, acid citric, acid lactic, acid tartaric).

Otet Nera Plant cu mere si catina

Dintre beneficiile sale cele mai importante amintim capacitatea de a reduce nivelul colesterolului, tensiunii arteriale și glicemiei, și de a combate infecțiile, datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiseptice.

Maicile de la Mănăstirea Nera produc un oțet de mere de bună calitate, 100% natural, căruia îi adaugă diverse plante sau fructe pentru a-l transforma într-un tonic prețios pentru sănătate.

Oțetul Nera cu mere și cătină este un astfel de produs, care poate fi utilizat în scop terapeutic. Este obținut din pulpă de cătină și oțet de mere cu miere.

Poate fi caracterizat în trei cuvinte: energizant, vitaminizant și imunostimulator. Are efecte antioxidante, depurative și mai ales hepato-protectoare.

Deși este energizant și tonifiant, are totodată efecte calmante și relaxanteUn beneficiu inedit al acestui produs este acela că reduce pofta de mâncare.

____________________________

Indicații terapeutice

Oțetul Nera de mere și cătină este recomandat într-o gamă diversă de simptome și afecțiuni:

– convalescență
– anemie
– imunitate scăzută
– boli de ficat
– afecțiuni gastrice și intestinale
– afecțiuni ale rinichilor
– reumatism
– depresie, neliniște
– supraponderalitate

____________________________

Moduri de administrare

Acest oțet poate fi folosit în scop alimentar, adăugat în salate sau alte preparate culinare.

Dar se poate administra și ca remediu sau tonic. Dozele recomandate sunt:

• adulți – 1 lingură, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale ale zilei;
• copii peste 3 ani – 1 linguriță pe zi;
• copii 1-3 ani – ½ linguriță pe zi.

Pentru a fi consumat mai ușor, se poate adăuga într-un pahar cu apă, ceai sau suc de fructe natural.

Se recomandă o cură de 4-6 săptămâni, cu posibilitate de repetare după 10 zile de pauză.

Dacă vă știți cu alergie sau sensibilitate la ingredientele regăsite în acest produs este indicat să evitați administrarea acestuia.

____________________________

Oțet Nera Plant cu mere și cătină – preț

O sticlă de 1 litru de oțet cu cătină costă 22 de lei și poate fi comanda online. Se găsește și în unele magazine naturiste.

____________________________

___________________________________

Surse:

1. Carol S. Johnston, PhD, RD and Cindy A. Gaas, BS, Vinegar: Medicinal Uses and Antiglycemic Effect, MedGenMed. 2006: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/

2. Nera Plant.ro, Oţet Nera Plant de mere cu cătină: https://neraplant.ro/magazin/oteturi/otet-nera-plant-de-mere-cu-catina-1000ml-155.htm

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.