Gemoderivatul de MESTEACĂN – util în detoxifiere, întărirea sistemului nervos, rinite, lipsă de minerale, afecțiuni renale

Mesteacănul alb (Betula verrucosa) este unul din cei mai buni arbori medicinali pentru problemele care vizează sistemul nervos și aparatul renal.

Se poate administra în scop terapeutic sub formă de infuzie, ca sevă sau ca gemoderivat din muguri, semințe sau sevă, obținute prin macerarea acestora.

Mesteacan remedii

Mesteacănul are efecte detoxifiante, tonice și regulatoare asupra sistemului nervos, și ajută la tratarea bolilor de rinichi.

Gemoderivatul din muguri de mesteacăn alb ajută la eliminarea toxinelor din corp și remediază problemele apărute la nivelul aparatului respirator în sezonul rece. Acționează benefic asupra oaselor. Contribuie la reglarea nivelurilor de acid uric, albumină serică și creatinină.

______________________________

Indicații terapeutice:

– rinită acută, rinită alergică
– rinofaringită recidivantă
– lipsă de minerale
– rahitism
– tulburări de creștere
– osteocondrită, osteomielită, osteoartrită
– carii dentare
– mastopatie fibrochistică
– adenopatie

______________________________

Mod de administrare

Se ia câte o monodoză de 1,5 ml, de 2-3 ori pe zi, diluată într-o lingură de apă. Se administrează înainte de mesele principale. Se ține câteva minute în cavitatea bucală, după care se înghite puțin câte puțin.

Gemoderivatul din muguri de mesteacăn alb:

Mugurii de mesteacăn alb ajută în rinite și rinofaringite, în reumatism, rahitism, deficit de minerale, sindrom nefritic sau boala Scheuermann.

• în probleme de creștere – se iau câte 30-50 de picături, de 2-3 ori pe zi;
• în reumatism, afecțiuni renale – se iau câte 50-70 de picături, de 1-2 ori pe zi.

Gemoderivatul din semințe de mesteacăn:

Semințele de mesteacăn au o acțiune fortifiantă la nivelul sistemului nervos și sunt indicate în neurastenie, probleme de concentrare, pierderi de memorie, depresie și astenie psihică la persoanele vârstnice.

• în oboseală psihică, tulburări de memorie, persoane care învață pentru examene – se iau câte 50 de picături, de 2 ori pe zi.

Gemoderivatul din sevă de mesteacăn:

Seva de mesteacăn are efecte detoxifiante, fiind recomandată în litiază renală, cistite cronice, care repara, albuminurie, afecțiuni cardio-renale, artroză, gută, colesterol mărit, gastrită, stomatită, celulită, dermatoză și calviție prematură.

• în hiperuricemie, hipercolesterolemie, inflamații articulare, renale și conjunctivale – se iau câte 50 de picături, de 2 ori pe zi.

Cele mai bune rezultate se obțin prin asocierea a două sau mai multe gemoderivate.

______________________________

Precauții și contraindicații

Preparatele gemoterapice pot fi utilizate în numeroase boli și afecțiuni, dat fiind că nu au efecte secundare. Au atât efect curativ, cât și adjuvant, putând fi asociate cu medicamente sau alte produse terapeutice, la recomandarea specialistului.

În cazul femeilor însărcinate, a celor gravide și a copiilor peste 7 ani, este indicat să se ceară sfatul medicului specialist.

______________________________

Surse bibliografice:

1. Terapii Naturiste, Silvoterapia sau Terapia cu ajutorul arborilor: http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/balneoterapia/silvoterapia/silvoterapie_leacuri.htm

2. Hofigal, Gemoderivat din Muguri de mesteacan alb: http://www.hofigal.eu/muguri-de-mesteacan-alb-gemoderivat-156.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.