„Mierea de ghimbir” – nu trebuie să lipsească din farmacia casei (rețetă + indicații terapeutice)

Din rezultatele remarcabile ale studiilor științifice realizate pe ghimbir reiese că acest aliment ar trebui inclus cât mai des în dieta noastră, deoarece are puterea de a ne apăra de inflamații cronice interne, de cancer, de gripă și răceli, boli cardiovasculare și tulburări digestive.

Chinezii și indienii folosesc ghimbirul de peste 5.000 de ani în diferite rețete de tonice utile împotriva durerilor, răcelilor și hipertensiunii arteriale.

Miere cu Ghimbir - Rețetă

Miere cu Ghimbir – Rețetă

Cercetătorii au descoperit peste 115 compuși în ghimbirul proaspăt și uscat. Cei mai importanți sunt gingerolii, responsabili în mare parte pentru acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare puternică a ghimbirului.

Efectele sale profilactice și terapeutice deosebite au fost investigate în numeroase studii și recenzii.

Miere de ghimbir – rețetă

Rețeta este foarte simplă. Curățați rădăcina de ghimbir (cu o linguriță sau cu aparatul pentru decojit cartofi, morcovi sau mere). Spălați-o și dați-o pe răzătoare sau tocați-o cubulețe mici.

Luați un borcan de 800 de grame. Umpleți-l pe trei sferturi cu ghimbir, apoi turnați miere de albine, până la gură. Amestecați cu o lingură de lemn și puneți capacul bine.

Se poate consuma de a doua zi, dar unele rețete recomandă o macerare de 14 zile, într-un loc din casă în care nu bate soarele. Pentru mai multă siguranță, borcanul se poate ține în frigider. Riscul de fermentare a mierii va fi mai mic.

Se poate lua câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi. În cazul unei răceli sau a unei alergii a sinusurilor mai gravă, se poate mări doza la 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.

În ce boli mierea cu ghimbir

Ghimbir Ras cu Miere

Ghimbir Ras cu Miere

– inflamații cronice
– osteorartrită, reumatism
– artrită reumatoidă, inflamații articulare
– ulcer stomacal, gaze intestinale
– vomă, greață, rău de mișcare, rău de mare, rău de dimineață
– prevenirea stărilor de greață și vomă la bolnavii de cancer care fac chimioterapie și după o intervenție chirurgicală
– cancer, tumori
– hipertensiune arterială
– colesterol, trigliceride mari
– ateroscleroză
– boli de inimă coronariene
– afecțiuni respiratorii (tuse, dureri în gât, congestie nazală, rinită alergică, sinuzită, astm)
– crampe menstruale
– imunitate scăzută
– sensibilitate la răceli
– circulație sangvină proastă

Atenție, nu luați acest produs dacă sunteți alergic la miere sau la ghimbir, nici dacă aveți contraindicații la alimente picante sau condimente. Mierea de albine nu trebuie dată sub nici o formă copiilor mai mici de 2 ani.

Ghimbirul nu trebuie consumat în cantități mari în paralel cu medicamente pentru inimă sau circulație. Mai multe detalii despre contraindicațiile consumului de ghimbir găsiți în acest articol.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
2. https://www.organicfacts.net/health-benefits/animal-product/health-benefits-of-honey-and-ginger.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Eu am în frigider miere cu catina și ghimbir,aștept rezultatele😜

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.