Persoanele care țin POST fac foarte rar CANCER – dr. Pavel Chirilă

Există foarte multe argumente științifice, medicale și religioase care susțin postul periodic pentru sănătatea trupului, psihicului și sufletului.

Doctorul Pavel Chirilă este un medic excepțional, adept al medicinei biblice, care se ghidează după acest mare adevăr: „doctorul tratează, Dumnezeu vindecă”.

Dr. Pavel Chirilă

Dr. Pavel Chirilă

Modul său de abordare a medicinei și a pacienților readuce la viață adevăruri creștine uitate, care îl îndreaptă pe om cu fața spre Dumnezeu și îl repun în relație cu Ziditorul Său, singurul care îl poate tămădui deplin.

Pavel Chirilă este un medic care se roagă pentru pacienții săi, și bolnavul descoperă că Dumnezeu este adevăratul „doctor al sufletelor și al trupurilor”, Căruia nu-i sunt ascunse oasele, nici ființa lui pe care a urzit-o din pământ. (Psalmul 138, 15).

„Nici o terapie nu este valabilă în afara lui Hristos”

Nu există vindecare fără voia sau intervenția lui Dumnezeu. Tămăduirea este un dar de la Dumnezeu și ea vizează nu doar trupul, ci mai ales sufletul. Prin suferință, bolnavul se apropie de Dumnezeu și descoperă credința care îi întărește mintea cu nădejde, și îl ajută să suporte mai ușor durerile și neputințele trupului.

Ne apropiem de Dumnezeu și prin post – porunca cea dintâi pe care primii oameni au călcat-o, și care le-a adus lor și omenirii întregi moartea trupească.

Doctorul Pavel Chirilă recomandă bolnavilor, și nu numai, postul periodic, ca armă puternică împotriva cancerului și a bolilor cronice. Postul are o latură duhovnicească esențială, din care decurg toate celelalte beneficii asupra organismului.

Vorbind despre abuzul de carne și grăsimi, dr. Chirilă spune că proteinele de origine animală au un risc oncogen. Studiile științifice au demonstrat acest lucru.

Explicația constă în faptul că produsele obținute din carnea animalelor crescute nenatural (cu hormoni, antibiotice, sedative, vaccinuri) aduc în corp o mulțime de E-uri și compuși poluanți.

Salamurile, mezelurile și alte produse din carne procesată care se găsesc în magazine au o cantitate mare de săruri nitrice, care duc la formarea de substanțe cancerigene numite nitrozamine. Ele pot cauza îndeosebi dezvoltarea cancerului de stomac, de esofag, de ficat, de pancreas și de colon.

Analizând Sfânta Scriptură, doctorul Pavel Chirilă spune că e bună cumpătarea sau chiar renunțarea la carne, fără a o interzice cu desvărșire.

Cei care nu pot exclude complet carnea din meniul lor, trebuie să aleagă doar carne de calitate, care provine dintr-o sursă sigură, și să o consume o dată sau de două ori pe săptămână.

A mânca zilnic carne este clar un abuz”. Există surse de proteine de calitate care pot înlocui carnea, precum ciupercile, leguminoasele (fasolea, lintea, soia, năutul) sau peștele.

Este dovedit științific că postul reduce răspunsul inflamator din corp și întărește sistemul imunitar. Postul negru de 48-72 de ore stimulează refacerea celulelor imunitare afectate și regenerează celulele sănătoase.

Surse articol:
1. „Vindecarea”, Dr. Pavel Chirilă
2. http://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/93420/renuntarea-la-carne-are-beneficii-uimitoare-pentru-sanatatea-noastra-studii/
3. http://www.taifasuri.ro/taifasuri/sanatate/8992-doctor-pavel-chirila-cei-care-tin-post-fac-foarte-rar-cancer-asa-ca-este-bine-sa-postiti-periodic-nr465-sapt13-19-mar-2014
4. http://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/88818/postul-intareste-sistemul-imunitar-si-ajuta-la-vindecarea-bolilor/

Citeşte mai multe despre:

21 comentarii

  1. Post inseamna si cand mananci si cand nu mananci ?

  2. Toata stima ,,parintelui,,asezamantului monahal si al clinicii Nera,dnul profesor.Dumnezeu sa va binecuvanteze

  3. Și eu cunosc persoane care au ținut multe posturi și au făcut cancer.

  4. Cei care țin post si rugăciune se vindeca de multe boli si scarbe!

  5. Justin Pârvu , Sfântul Nectarie, Ioan Gură de Aur , Vasile si alții au avut cancer ! Cunosc multe persoane care au ținut toate posturile si au avut cancer ! Alimentația favorizează cancerul dar nu este cauza principala! Cancerul este o binefacere nu pedeapsa !

  6. fac si cei care au tinut toate posturile in viata lor.(mama me)

  7. Ce este postul? „Postul nu sta ìn ìnfrànarea de la màncare,càt ìn ìnfrànarea de la gànduri necurate- sa postim de gànduri !” Staretul Tadei

    • Este adevărat, însă acest articol prezintă și beneficiile postului alimentar pentru organism.

  8. Chimicalele din jurul nostru sunt mai cancérigène decat orice..Si cu post si fara tôt exista riscul sa faci cancer.

  9. Prin post ii dai organismului odihna si mai ales timp sa caute si sa valorifice, sau sa demenajeze ceea ce a bagat in ,,camara,, pt ca nu a apucat sa distribuie la organe ca TU i-ai administrat o alta masa copioasa… 😉

  10. Ça sa credem nu ne costa bani. In primul rind postim ca sa fim placuti lui Dumnezeu. Si pentru pacatele noastre. Pentru sanatatea noastra. Doamne Ajuta.

  11. Bineinteles, postul nu are nici o legatura cu cancerul ! Bine zici Lydy poti manca numai salata verde toata ziua daca este tratata cu chimicale

  12. Scuzev Dom Profesor , NU POSTUL, CI O VIATA ECHILIBRATA , POSTUL A FOST ,, CREAT ,, PT DETOXIFIEREA ORGANISMULUI NU PT CREDINTA

  13. IMI PARE RAU CA SUNT PE PAG CU VOI PROSTI rau, rau

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.