Cereale zdrobite cu miere – rețetă din cartea „Nu Hrăni Cancerul!” a doctorului Pavel Chirilă

Pare un desert, asemănător colivei (grâul fiert), însă poate servi și ca o mâncare sățioasă, ideală pentru micul-dejun.

Cerealele zdrobite cu miere sunt un preparat sănătos, 100% natural, care poate fi dat și copiilor.

Cereale zdrobite cu miere

Imagine cu titlu sugestiv: Cereale zdrobite cu miere

Cerealele reprezintă prima treaptă a piramidei alimentației sănătoase.

Cu atât mai indicat este să le consumăm zilnic, la masa de dimineață.

Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a arătat că femeile care au consumat cereale integrale, bogate în fibre, au avut o greutate mai mică.

Acestea au prezentat de asemeea o predispoziție cu 49% mai mică de a se îngrășa, comparativ cu femeile care au consumat alimente din cereale rafinate.

Consumul de cereale integrale scad semnificativ riscul de sindrom metabolic, diabet zaharat de tip 2, inflamații, constipație și cancer de sân.

Cereale fierte cu miere – rețetă

Cerealele care pot fi folosite sunt grâul, secara, porumbul, orzul și orezul.

Se poate folosi și hrișcă, deși este mai mult o sămânță decât cereală.

Singura condiție este ca acestea să fie integrale, nedecorticate, nerafinate.

Se poate folosi o combinație a acestora toate, sau un amestec din 2-3 tipuri de cereale.

Cu siguranță că se poate folosi și doar grâu, întrucât acesta este un aliment complet.

Conține toți nutrienții de care organismul nostru are nevoie: proteine, fibre, vitamine din complexul B, minerale și oligoelemente.

Ingrediente

• 5-7 linguri de cereale zdrobite
• 1 litru de apă
• 2 linguri de miere

Preparare

Puneți apa la fiert într-o cratiță mare. Spălați bine boabele de cereale, și când apa începe să fiarbă, adăugați-le în cratiță.

Lăsați-le să fiarbă circa 10 minute, apoi acoperiți vasul și mai lăsați-le la infuzat încă 20 de minute, să se înmoaie bine.

Așteptați ca cerealele fierte să se răcească de tot, amestecând ocazional în cratiță. Adăugați mierea de albine și amestecați până rezultă o pastă omogenă.

Puteți folosi miere zaharisită, se pretează foarte bine la fierturile de cereale și la grâul fiert.

Adăugați, după preferință, și alte arome, precum scorțișoară, pudră de vanilie naturală, esență de rom etc.

Pentru a îmbunătăți gustul acestui preparat, și pentru a-i da un gust mai complex, adăugați și câteva fructe uscate, precum stafide, merișoare, goji, afine uscate, prune uscate etc.

Adăugați-le în vas în timpul infuzării cerealelor, pentru ca acestea să se hidrateze bine și să se umfle.

Surse articol:
1.  http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=66
2. „Nu Hrăni Cancerul!”, Pavel Chirilă, Mădălina Popescu, Cristela Georgescu

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.