Detoxifierea Ficatului cu Sucuri de Fructe şi Legume: Reţete Miraculoase

Detoxifierea ficatului este ca o curăţenie generală de primăvară pentru organism. Şi aceasta este o regulă de bază pentru cei care doresc să ducă o viaţă sănătoasă. Curele de detoxifiere a organismului periodice se face de regulă la sfârşit de săptămână, când sunteţi mai puţin stresaţi de activităţile cotidiene.

Un factor cheie în curăţarea ficatului o au fructele şi legumele. Acestea pot fi consumate proaspete, sau transformate în suc, pentru o mai bună absorbţie. Se vor evita consumul de alimente procesate, greu de manevrat de către ficat.

Detoxifierea Ficatului cu Sucuri de Fructe şi Legume: Reţete Miraculoase

Sucuri de fructe pentru detoxifierea ficatului

Se recomandă consumul a 250 ml de suc de fructe pe zi, pentru eliminarea impurităţilor şi kilogramelor în plus.

Detoxifiere cu suc de măr, combinat cu rădăcină de ghimbir sau suc de pepene verde – conţine betacaroten, Vitamina C, zinc şi seleniu

Detoxifiere cu cocktail din miez şi seminţe de pepene preparat la blender – cu efect purificator şi antioxidant

Detoxifierea cu suc de grepfruit şi mere, în care se adaugă ulei de măsline şi săruri de epsom dizolvate în apă – pentru stimularea bilei, scăderea apetitului excesiv şi eliminarea pietrelor la rinichi (calculi biliari)

Detoxifiere cu suc din: 2 mere, un sfert de lămâie, un sfert de grepfruit, un morcov şi ghimbir – cu efecte răcoritoare

Detoxifiere cu sucuri de pepene galben, din caise, de kiwi, de piersici, citrice, fructe de pădure, struguri negri

Detoxifiere cu sucuri de legume

Legumele din clasa cruciferelor au cele mai puternice proprietăţi detoxifiante: varza albă, varza de Bruxelles, broccoli şi conopida. Bicrabonatul de potasiu (luat ca supliment) reglează foarte bine acidul din organism şi permite o detoxifiere uşoară.

Detoxifiere cu suc de sfeclă roşie, morcov, lămâie şi grepfruit

Detoxifiere cu suc preparat din: o ceaşcă de spanac, 3 morcovi, jumătate de castravete (cu tot cu coajă), ţelină cu frunze şi jumătate de măr

Detoxifiere cu suc preparat din: 4-5 morcovi, un castravete, ghimbir, sfeclă şi ţelină – se bea dimineaţa, la micul dejun

Detoxifiere cu suc din: 2 mănunchiuri de broccoli, o parte spanac, felie de ananas şi una de lămâie

Detoxifierea cu suc de aloe vera – pentru curăţarea tubului digestiv

Detoxifiere cu suc de anghinare, ardei, dovlecei, cartofi dulci, roşiil, măcriş de baltă

! Vezi şi curele de detoxifiere cu ulei de măsline şi suc de lămâie, cu suc de mere sau cu sare amară.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.