Remedii naturiste pentru GLICEMIE MARE

Prevalența diabetului este mai mare astăzi ca oricând, din cauza alimentației nesănătoase și a stresului care afectează populația actuală. Conform statisticilor OMS, numărul bolnavilor de diabet a început să crească la fiecare 10 ani cu 100%.

Starea de prediabet se poate testa prin analize specifice de sânge. Dacă la testarea glicemiei à jeun nivelul glicemiei este între 100 și 125 mg/dl, poate fi vorba despre un prediabet. Dacă la testul de toleranță orală la glucoză nivelurile sunt cuprinse între 140 mg/dl și 199 mg/dl, poate fi vorba despre un prediabet.

Ceaiuri Pentru Glicemie Mare

Ceaiuri Pentru Glicemie Mare

Dacă ați observat în ultimele analize că nivelul glicemiei a început să crească ușor, puteți apela cu încredere la ajutorul plantelor medicinale care au o acțiune hipoglicemiantă naturală.

Afin

Atât frunzele, cât și fructele de afin sunt benefice în scăderea glicemiei și reducerea dozelor de insulină necesare zilnic. Eficiența acestei plante în ameliorarea stării de diabet zaharat a fost confirmată de numeroase studii clinice. În faza incipientă a diabetului zaharat, preparatele pe bază de afin și alte plante hipoglicemiante pot fi folosite ca înlocuitor pentru insulină.

Profesorul Ovidiu Bojor recomandă în cartea sa „Fitoterapie Tradițională și Modernă” o cură de 10 zile cu infuzie de frunze de afin. Se prepară dintr-o lingură de frunze la 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi.

Se pot face cure și cu afine, de 2 săptămâni pe lună. Fructele se pot consuma proaspete, uscate sau congelate. Porția este de 50-100 g pe zi.

Tratamentul cu afin (frunze sau fructe) nu trebuie să fie continuu, ci cu pauze între cure.

♣ Anghinare

Frunzele de anghinare ajută atât la scăderea nivelului de zahăr din sânge, cât și al colesterolului. Se beau 2-3 căni de infuzie de frunze de anghinare pe zi, în cure de 20-30 de zile, urmate de 20-30 de zile de pauză. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită.

♣ Dud

Se beau câte 2-3 căni pe infuzie pe zi. Pentru o cană de infuzie se folosesc 2 linguri de frunze de dud și 1 cană cu apă clocotită.

♣ Teci de fasole

Se prepară sub formă de decoct. Tecile se mărunțesc și se fierb 10 minute. Se folosește 1 lingură de teci de fasole la 1 cană cu apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi.

Alte plante care ajută la combaterea sau ameliorarea diabetului:

– frunze de nuc
– frunze de urzică
– frunze de salvie
– rădăcină de brusture

Din aceste plante se pot prepara infuzii (1 lingură de plantă la 1 cană cu apă). Se beau 2-3 căni pe zi. Rădăcina de brusture trebuie fiartă 10 minute. Se beau 2 căni pe zi. Și unele condimente au efecte hipoglicemiante, precum scorțișoara, cuișoarele, oregano și usturoiul.

Surse:
”Fitoterapie Tradițională și Modernă”, Ovidiu Bojor, Octavian Popescu
http://www.naturalnews.com/035590_blood_sugar_herbs_spices.html

http://www.naturalnews.com/037586_home_remedies_blood_glucose_diabetes_prevention.html

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Nina asculta scoate toate produsele care contin faina si diabetul tau va fii inexistent

  2. MULTUMIM PT.TOATE ACESTE ,,LEACURI ,,!

  3. Scortisoara cea mai bunà

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.