Uleiul de COCOS luptă împotriva infecțiilor cu CANDIDĂ (studiu)
Un studiu recent a arătat că uleiul de cocos posedă proprietăți antifungice prin care poate combate cu succes infecțiile cu candidă cu risc de deces.
Uleiul de cocos este unul din cele mai versatile alimente cu proprietăți terapeutice din lume. A fost utilizat ca remediu de culturile indigene din timpuri străvechi. Astăzi, tot mai multe studii științifice confirmă diversitatea beneficiilor pe care acest ulei le are, în special pentru sănătatea creierului, protecția inimii, reducerea stresului și depresiei.
Cercetătorii de la Universitatea Tufts din SUA au descoperit că uleiul de cocos este extrem de eficace în ceea ce privește controlul creșterii patogenului fungic oportunist candida albicanis. Studiul a fost realizat pe șoareci de laborator, și a fost publicat în American Society for Microbiology’s Hournal mSphere.
Candida albicanis este o ciupercă prezentă în tractul nostru gastrointestinal, însă antibioticele pot distruge bacteriile responsabile cu menținerea populațiilor de candidă la un nivel normal. Candidoza este considerată boala secolului. Candida albicanis este cel mai întâlnit patogen uman. Infecțiile sistemice cauzate de candida albicanis pot duce la candidoze invazive. Rata mortalității este de 40%.
Potrivit studiului realizat la Universitatea Tufts, antibioticele și imunitatea scăzută sunt cauzele majore ale creșterii exagerate a candidei albicanis. Administrarea repetată de antibiotice duce la dezvoltarea de lanțuri de patogeni rezistenți la medicamentele convenționale. În acest context, remediile naturale apar ca o alternativă mult mai atractivă.
→ Studiul
Echipa de cercetători, condusă de microbiologul Carol Kumamoto și nutriționistul Alice H. Lichtenstein, a investigat efectele efectele a trei tipuri de grăsimi alimentare asupra candidozei intestinale la șoareci.
1. ulei de cocos
2. seu de vită
3. ulei de boabe de soia
Grupul de control a fost hrănit cu o dietă standard pentru șoareci. Dieta bogată în ulei de cocos a redus candidoza intestinală, comparativ cu dietele pe bază de seu de vită și ulei de soia. Uleiul de cocos singur, sau în combinație cu seu de vită a redus cantitatea de C. albicanis din intestin cu peste 90%, comparativ cu celelalte tipuri de grăsimi.
Uleiul de cocos a redus de asemenea colonizarea fungică atunci când șoarecii au trecut de la dieta cu seu de vită la dieta cu ulei de cocos, sau când aceștia au fost hrăniți cu seu de vită și ulei de cocos simultan.
Potrivit doctorului profesor de biologie și microbiologie moleculară Kumamoto, de la Școala de Medicină din cadrul Universității Tufts, rezultatele preliminare ale acestui studiu sugerează că uleiul de cocos adăugat la dieta unui pacient cu candidă ajută la controlul creșterii C. albicanis intestinale și posibil la reducerea riscului de infecții fungice cauzate de aceasta.
Studiile anterioare au arătat că uleiul de cocos este un agent antifungic eficient și împotriva creșterii dermatofiților, un tip de fungi care cauzează infecții la nivelul pielii, unghiilor și părului.
Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/coconut-oil-fights-deadly-yeast-infections-study-suggests
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]
eu gatesc cu el, este foarte bun, nu schimba gustul mancarii,