Biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac fără zahăr și gluten (pentru dieta anti-candidă)
Această rețetă de biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac a fost concepută special pentru persoanele care țin dietă pentru eradicarea infecției cu Candida.
Dieta este destul de restrictivă și limitată în ceea ce privește opțiunile alimentare. Din acest motiv, senzația de foame puternică îi determină pe mulți să renunțe și să mănânce alimente nepermise.
Autoarea acestei rețete îi sfătuiește pe cei care urmează dieta anti-candidă să își pregătească dinainte mesele, astfel încât să nu abandoneze regimul.
Este important să își asigure de asemenea gustări sățioase, pe care să le includă între mese. Biscuiții cu hrișcă și semințe de dovleac sunt o alegere foarte bună în acest scop.
Hrănitori, satisfăcători și gustoși. Nu conțin zahăr, gluten, lapte sau alte ingrediente care pot înrăutăți sau declanșa simptomele de candidă.
Hrișca este o sursă bună de proteine vegetale digerabile. Fibrele pe care le conține susțin sănătatea aparatului digestiv. Semințele de dovleac ne oferă antioxidanți și minerale.
Un avantaj important al acestor biscuiți este că se fac foarte repede. Pot fi incluși inclusiv în cura de slăbire sau în regimul celor care suferă de diabet sau boli autoimune.
Au o textură mai densă decât biscuiții clasici. Nu conțin gluten, de aceea nu vor crește. Însă marele lor atu este că sunt foarte sățioși.
Cuprins
Biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac – rețetă
Durată totală de preparare: 35 de minute
Nr. de porții: 12 biscuiți
Ingrediente
- 1 ¼ căni de hrișcă măcinată (sau făină de hrișcă)
- 1 cană de miez de semințe de dovleac măcinat
- ½ cană de miez de semințe de dovleac întreg
- ½ cană de lapte vegetal neîndulcit
- 4 linguri de ulei de cocos solid
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 linguriță de oțet de mere
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare
Preâncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecați într-un bol ingredientele uscate: hrișca măcinată, semințele de dovleac măcinate, sarea și praful de copt.
Adăugați apoi ingredientele lichide: uleiul de cocos solid, laptele și oțetul.
Amestecați bine. Ajustați cantitatea de lapte dacă este nevoie. Trebuie să obțineți un aluat tare, dar ușor de modelat. Incorporați la final miezul de semințe întreg.
Tapetați masa de lucru cu făină de hrișcă. Întindeți aluatul cu sucitorul direct pe o bucată de hârtie de copt într-o foaie rotundă, cu grosimea de 2,5 cm. Transferați apoi foaia în tava cuptorului.
Decupați aluatul cu o formă rotundă (ex. gura unui pahar mic) pentru a obține biscuiți potriviți. Colectați marginile de aluat rămase după decupare, strângeți-le și formați altă foaie. Decupați din nou, până terminați tot aluatul.
Presați pe fiecare biscuite câteva semințe de dovleac. Presărați la final cu puțină sare.
Introduceți tava în cuptor. Coaceți biscuiții 12-13 minute. Sunt gata când au devenit fermi la atingere și ușor rumeni pe talpă și pe margini.
Se lasă să se răcească complet, apoi pot fi serviți. Păstrați-i într-o caserolă. Rezistă o săptămână.
Acești biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac pot fi serviți la micul-dejun, ca gustare sau pot fi luați la pachet.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți fără zahăr și gluten:
Biscuiți cu dovleac și ovăz (fără zahăr și făină)
Biscuiți de post din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Biscuiți pentru diabetici din semințe de in – doar 3 ingrediente!
Biscuiți cu morcov fără zahăr și fără gluten (de post)
Sursă articol: Hormones & Balance, Pumpkin seed buckwheat biscuits: https://hormonesbalance.com/recipes/pumpkin-seed-buckwheat-biscuits-recipe/