Cura cu CEAI VERDE pentru prevenirea infarctului miocardic, a accidentelor cerebrale și a cancerului

În medicina tradițională chineză, ceaiul verde este considerat un o licoare foarte sănătoasă. Studiile recente au demonstrat că ceaiul verde este o băutură funcțională, care poate contribui la scăderea riscului de cancer, boli cardiovasculare și boli de ficat.

Cura cu Ceai Verde

Cura cu Ceai Verde

Beneficiile consumului de ceai verde

Ceaiul verde este una din cele mai populare băuturi în lume. Are are proprietăți antiinflamatoare, anti-artritice, antibacteriene, anti-angiogenice, antioxidante, antivirale, neuroprotectoare și hipocolesterolemiante.

După cum au arătat studiile in vitro și pe animale de laborator, efectele benefice ale ceaiului verde se datorează în mare parte conținutului bogat de antioxidanți puternici – catechine, în special epigallacatiechine-3-gallate.

Ceaiul verde conține și unele minerale și vitamine care cresc potențialul antioxidant al acestui tip de ceai: calciu, magneziu, crom, mangan, zinc, fier, cupru, seleniu, fosfor, cobalt, nichel, potasiu, vitaminele B, C și E.

Studiile realizate pe oameni au arătat că antioxidanții din ceaiul verde ajută la tratarea sindromului metabolic – obezitatea, diabetul de tip II și factorii de risc cardiovascular.

Consumul de ceai verde pe termen lung ar putea fi de asemenea benefic pentru:

– sănătatea orală
– controlul greutății
– reducerea riscului de boli coronariene
– combaterea bacteriilor și virusurilor
– protecție împotriva radiațiilor ultraviolete
– creșterea densității minerale osoase
– prevenirea bolilor neurologice (Alzheimer)
– refacerea unor funcții afectate ale sistemului nervos central
– stoparea proceselor de pierdere a memoriei la bolnavii de Alzheimer
– protecție împotriva bolilor degenerative
– protecție împotriva hepatotoxicității
– prevenirea unor tipuri de cancer: de plămâni, colon, esofag, bucal, pancreas, stomac, intestin subțire, rinichi, glande mamare
– are efecte chemopreventive asupra fumătorilor
– inhibarea infecțiilor cu Helicobacter pylori, virusul gripal, herpes simplex, candida
– prevenirea formării de calculi renali

Mod de administrare

Cura cu ceai verde constă în administrarea unei cești cu ceai verde, de 3-4 ori pe zi. Ceaiul se prepară prin infuzare. Se folosesc 1-2 pliculețe de ceai verde la 1 cană (250 ml) cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat 7 minute sau 15-20 de minute, pentru un efect mai puternic.

Contraindicații

Ceaiul verde nu trebuie consumat de persoanele cu insuficiență renală (deoarece planta conține mult aluminiu), cu hipertensiune arterială sau cu boli cardiovasculare grave. Trebuie consumat cu moderație de femeile gravide sau care alăptează (nu mai mult de 1-2 cești pe zi), deoarece cofeina poate crește ritmul inimii.

Ceaiul verde nu trebuie consumat concomitent cu alte medicamente, din cauza efectelor sale diuretice. Persoanele care iau medicamente psihotropice trebuie să consume ceai verde cu multă prudență, sau doar la sfatul medicului.

Ceaiul verde nu trebuie consumat după ora 17.00, nici de către copiii sub 12 ani.

Surse:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16582024
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2855614/
3. “Medicina Naturistă”, Vol. 1, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.