Tinctura de LEMN-DULCE – un leac senzațional pentru osteoporoză, menopauză, disfuncții sexuale, hirsutism, reumatism, alergii (rețetă)

Lemnul-dulce este o plantă extrem de importantă pentru femei. Datorită conținutului bogat de fitoestrogeni (hormoni naturali), lemnul-dulce ajută la prevenirea și tratarea disfuncțiilor sexuale (frigiditate, ovare polichistice, infertilitate), a tulburărilor de menopauză și a osteoporozei. Lemnul-dulce are de asemenea proprietăți imunostimulatoare, antiinflamatoare și antialergice.

Tinctură de Lemn-Dulce Rețetă

Tinctură de Lemn-Dulce Rețetă

În aceste cazuri, cel mai bun mod de administrare a lemnului-dulce este tinctura. Se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara în casă, folosind această rețetă, concepută de dr. biolog Virgina Ciocan.

Tinctură de lemn-dulce – rețetă

Pentru a prepara această tinctură, se poate folosi lemn-dulce de la magazinele naturiste (sub formă de pliculețe de ceai).

Ingrediente

• 1 plic de ceai de lemn-dulce
• 1 lămâie
• alcool alimentar de 50-70 de grade

Preparare

Se desface pliculețul de lemn-dulce și se pune conținutul într-un borcănel de sticlă. Spălați lămâia cu oțet de mere și bicarbonat, pentru a elimina substanțele chimice din coajă. Tăiați lămâia felii (cu tot cu coajă), și puneți-o în borcan. Adăugați apă rece, cât să acopere ingredientele, și lăsați acest amestec la macerat peste noapte.

A doua zi dimineață, se umple borcanul cu alcool (se poate folosi și pălincă naturală tare). Se pune capacul și se lasă la macerat încă săptămâni la temperatura camerei. Conținutul se agită în fiecare zi.

După cele 2 săptămâni, tinctura rezultată se strecoară în sticluțe brune, cu picurător (de la tincturi mai vechi). Această tinctură rezistă până la 2 ani, dacă este păstrată la loc întunecos.

Moduri de administrare 

Osteoporoză

Lemnul-dulce conține fitoestrogeni (hormoni naturali din plante) care ajută la asimilarea calciului și la menținerea densității osoase, în special la femeile care se apropie de vârsta menopauzei.

Pentru prevenirea și combaterea osteoporozei, se ia câte 1 linguriță de tinctură de lemn-dulce, de 3 ori pe zi, diluată cu apă sau ceai. Cura durează 3 săptămâni. După o pauză de 2 săptămâni, se poate relua.

Premenopauză

Tinctura de lemn-dulce ajută și în reducerea simptomelor neplăcute pe care femeile la menopauză încep să le experimenteze, precum bufeuri (valuri de căldură), transpirația nocturnă sau stări de iritabilitate.

Se ia câte 1 linguriță de tinctură de lemn-dulce, de 3-4 ori pe zi. Se fac cure de câte 2 săptămâni, urmate de o săptămână de pauză. Tratamentul durează în total 3 luni.

Infertilitate, frigiditate, amenoree la femei

Se ia câte 1 linguriță de tinctură de lemn-dulce, de 3-4 ori pe zi. Se fac cure de câte 2 săptămâni, reluate după 2 săptămâni de pauză.

Hirsutism și masculinizarea la femei

Se iau câte 3-4 lingurițe de tinctură de lemn-dulce pe zi, începând cu ultima zi a ciclului menstrual. Se fac cure de câte 10-15 zile, care se reiau după 10 zile de pauză.

Reumatism, gută

Lemnul-dulce stimulează producția unei substanțe (hidrocortizon) care ajută la reducerea inflamațiilor. Tinctura de lemn-dulce ajută la ameliorarea durerilor cauzate de gută sau de reumatismul infecțios sau degenerativ.

Se ia câte 1 linguriță de tinctură de lemn-dulce, de 3-4 ori pe zi, timp de 21 de zile. Tratamentul se reia după 10 zile de pauză.

Alergii

Pentru prevenirea și tratarea alergiilor (de orice fel), se face o cură de 10 zile cu câte 3-4 lingurițe de tinctură de lemn-dulce pe zi. Lemnul-dulce stimulează producția de cortizon natural – o substanță care combate inflamațiile și alergiile.

Contraindicații

Lemnul-dulce nu este indicat persoanelor boli grave sau avansate: hipertensiune severă, boli tumorale, hipotiroidie, ciroză. Această plantă nu este recomandată pe perioada sarcinii, nici concomitent cu medicamente care conțin digxină. Nu trebuie depășită cura recomandată pentru fiecare caz în parte.

Sursă: „Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan

2 comentarii

  1. cit de mare borcanul si cit alcoool?

  2. atentie insa la tensiune ! de ce nu se spun si contraindicatiile?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.