TONIC CEREBRAL din mentă și busuioc – rețetă pentru cei obosiți psihic sau depresivi

Menta și busuiocul sunt răcoritoare, reconfortante și energizante. Parfumul și aromele lor puternice produc un efect benefic asupra creierului, înlăturând toate stările negative.

Tonic Cerebral din Mentă și Busuioc

Tonic Cerebral din Mentă și Busuioc

Tonic cerebral – rețetă

Ingrediente

• 1 linguriță de mentă
• 1 linguriță de busuioc
• 400 ml de apă clocotită

Preparare

Puneți apa într-un ibric pe foc. Când începe să fiarbă, adăugați plantele. Lăsați să dea câteva clocote apoi stingeți focul și puneți capacul. După 5-7 minute de infuzare, strecurați ceaiul și serviți-l cald. Îl puteți îndulci cu miere, după ce s-a răcorit.

Efecte

Busuiocul este un tonic general de excepție. Este renumit pentru efectele sale revitalizante, mai ales asupra creierului, datorită capacității de a stimula circulația cerebrală. Este o plantă foarte utilă pentru persoanele afectate de surmenaj sau oboseală, mai ales de origine intelectuală. Busuiocul stimulează atenția și crește totodată capacitatea de învățare.

Este un bun remediu pentru oamenii care depun un efort intelectual intens sau prelungit, pentru cei veșnic obosiți, deprimați, sau care suferă de fobii.

Ceaiul de busuioc este de asemenea un leac eficient pentru afecțiunile respiratorii. Combinat cu miere, ajută în timpul unei gripe sau răceli, datorită proprietăților sale antiseptice.

Menta este o altă plantă aromatică, răcoritoare și reconfortantă, care crește performanța cognitivă și susține munca intelectuală datorită proprietăților sale stimulative asupra funcțiilor cerebrale.

Potrivit unui studiu recent realizat la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite ale Americii, simpla mirosire a mentei proaspete sau a parfumului de mentă are efecte profunde asupra creierului, care țin de raționare, rezolvarea problemelor, formarea de idei, discernământ, atenție și memorie.

Menta produce asupra noastră un efect de trezire și ne face mai atenți, mai motivați și mai puțin iritați. Cercetătorii au descoperit că menta încetinește eliberarea hormonului de stres cortizol, și îi menține pe șoferi calmi dar treji și atenți.

Cercetătorii englezi au descoperit de asemenea în anul 2008 că mirosul de mentă crește vigilența și capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria.

Surse:

1. http://naturalsociety.com/mint-scent-improve-brain-cognition-memory/
2. http://undergroundhealthreporter.com/peppermint-health-benefits/#axzz3jhv4PCrh
3. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța

10 comentarii

  1. Se pot folosi si verzi plantele s-au uscate? ! Multumesc!

  2. Zi binecuvintata va doresc!

  3. Cate cani se pot bea pe zi?

  4. FOARTE INTERESANT BUN PENTRU CREIER STRES CERCETARI STIINTIFICE IN ACEST SENS !

  5. Culegeti voi plantele sau cumparati din piata , cele ambalate sunt tratate si de multe ori de 2-3 ori reambalate ..fara efectele asteptate , mare atentie la acest aspect daca vreți eficiență !

  6. Pentru cei care stau prost cu memoria

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.