Stilul de viață SĂNĂTOS, singura metodă reală de prevenire a BOLILOR – dr. Pavel Chirilă

Doctorul Pavel Chirilă, adeptul și practicianul medicinei creștine – întemeiată pe Sfânta Scriptură și pe scrierile Sfinților Părinți – consideră că cea mai eficientă metodă profilactică este aflarea și menținerea unei relații armonioase între om, Dumnezeu și toată creația.

Dr. Pavel Chirilă Despre Stiului de Viață Sănătos

Dr. Pavel Chirilă Despre Stilul de Viață Sănătos

Administrarea de medicamente nu este unica soluție, și nici cea mai bună pentru prevenirea bolilor. Dr. Pavel Chirilă vorbește despre o proprietate specială a organismului uman de a se menține în echilibru indiferent de condițiile din mediu, și de a se regla sau vindeca “din mers”, numită homeostazie.

Organismul unui om care duce un stil de viață corect este un organism care funcționează hemostazic, adică un organism care se reglează din mers, în liniște,” spune dr. Pavel Chirilă. „Organismul lui recunoaște și acceptă ce este natural și benefic, și respinge otrăvurile de orice fel, doarme și muncește exact cât de nevoie.”

Este însă nevoie de respectarea unor reguli minime care țin de universul material și biologic pentru a trăi sănătos și armonios:

1. Aerul și apa trebuie să fie pure. Alimentele trebuie să fie naturale, să nu conțină aditivi. Aerul cel mai curat este cel din pădure, în special a celor de conifere, datorită cantităților mari de uleiur esențiale emanate.

2. Somnul trebuie să fie ușor, eficient, odihnitor. Cel mai eficient este somnul de dinainte de miezul nopții. Sunt necesare cel puțin 7 ore de somn.

3. Efortul fizic și intelectual trebuie să fie pe măsura puterilor. Orele și zilele de muncă trebuie să alterneze cu ore și zile de odihnă. Munca de noapte are un efect de uzare rapidă a organismul și crește riscul bolilor coronariene.

4. Este bine să purtăm haine și lenjerie de corp din fibre naturale și să folosim săpunuri din ingrediente naturale. Sunt benefice dușurile calde-reci.

Igiena sufletului

Viața interioară trebuie să fie liniștită, fără tensiuni. Relațiile cu semenii trebuie să fie bune, bazate pe dragoste, înțelegere și ajutor reciproc. Să nu existe conflicte, mânie, dorințe de răzbunare, invidie.

Postul care se ține în zilele rânduite de Biserică trebuie realizat cu bucurie. Rugăciunea trebuie să le susțină și să le acopere pe toate. Dr. Pavel Chirilă spune că aceasta este foarte importantă pentru sănătatea trupului și a sufletului. “Rugăciunea ne ține sănătoși, ne aduce liniște, ne apără de primejdii, ne face tari în suferințe, ușurează vindecarea.”

Rugăciunea are puterea de a-l ridica pe bolnav deasupra suferinței care îl poate chinui trupește. “Am cunoscut bolnavi care aveau o atât de mare credință, încât, oricât de precară ar fi fost starea sănătății lor, nu concepeau să lipsească de la Sfânta Liturghie.”

Despre Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Pavel Chirilă spune că este sfințitoare și că îi conferă celui care ia parte la ea “o nădejde benefică pentru viitorul fiecărei clipe și fiecărei zile; te ajută să nu greșești, îți conferă siguranță, ocrotire, spor…“

Omul, în vâltoarea vieții moderne, are nevoie de retragere zilnică. Este o bună igienă a sufletului să întrerupă relația – adeseori tensionată sau stresantă – cu mediul social, măcar câteva clipe.”

Sursă: „Vindecarea”, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, Ed. Christiana

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. daca s-ar respecta toate astea nu ar mai exista boala!!!

  2. Si daca am stii cu adevarat ce mancam.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.