Loțiune cu ROZMARIN pentru calmarea durerilor (studiu + rețetă)

Un studiu realizat de Departamentul de Farmacologice, Toxicologie și Farmacologie Clinică de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Novi Sad din Serbia a demonstrat efectele analgezice ale uleiului esențial de rozmarin.

Rozmarin Pentru Dureri

Rozmarin Pentru Dureri

Utilizarea produselor medicinale pe bază de plante pentru controlul durerilor a crescut considerabil în ultimii ani. În medicina tradițională, rozmarinul a fost folosit ca un analgezic blând, pentru ameliorarea durerilor cauzate de colicele renale și de dismenoree la femei.

Cercetătorii au identificat 29 de compuși chimici în uleiul esențial de rozmarin, dintre care, cei mai importanți sunt cineolul (1.8 cineol), camforul și α-pinen.

Un studiu realizat pe șoareci de laborator a arătat că uleiul esențial de rozmarin ajută la controlul durerilor în combinație cu medicamente analgezice, precum codeină și paracetamol. Dozele de 20 mg/kg au fost mai eficiente decât dozele de 10 mg/kg, în combinație cu codeină și paracetamol.

Rețetă cu rozmarin pentru dureri – rețetă

Pe lângă efectul de reducere a durerilor de cap, de mușchi și articulații, uleiul esențial de rozmarin ajută la relaxarea mușchilor încordați sau obosiți. Mai mult, are un efect de detoxifiere a sistemului limfatic și de reducere a retenției de lichide din corp, și tonifică totodată pielea (mai ales cea afectată de celulită).

Ingrediente

• 15 picături de ulei esențial de rozmarin
• 15 picături de ulei esențial de lavandă
• 125 ml de ulei de măsline sau de migdale dulci

Preparare

Se amestecă toate uleiurile într-o sticluță, și se aplică pe zonele afectate de dureri reumatice sau articulare, sub formă de frecție. Înainte de a folosi această formulă, faceți un test, aplicând puțin pe pielea cotului. Așteptați 12 ore pentru a vedea dacă apar reacții alergice: roșeață sau mâncărime.

Uleiurile esențiale nu trebuie ingerate, deoarece pot fi toxice. Uleiul de rozmarin este contraindicat persoanelor cu hipertensiune arterială și femeilor gravide sau care alăptează.

Studiu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25635991

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.