Cură Simplă de Detoxifiere

În fiecare zi, corpul este asaltat de toxine, din cauza obiceiurilor culinare pe care le avem. Cu toate acestea, există multe metode prin care putem efectua o detoxifiere (una dintre ele fiind naturală, corpul nostru eliminând toxinele de unul singur), una dintre ele fiind această cură simplă. Totuşi, este destul de greu să evităm şi să ne abţinem de la alimentele de la fast-fooduri şi să ne orientăm către cele mai sănătoase, cum ar fi legumele sau fructele. Totuşi, unele diete, cum ar fi cele pe bază de pătrunjel, ajută la detoxifierea corpului, previne, într-o oarecare măsură, anemia, regenerează corpul si ajută la pierderea în greutate. Din păcate, pătrunjelul nu poate fi găsit pe toate perioada anului, şi deşi putem să îl punem la congelat, acest lucru nu ne va ajuta prea mult, pentru că îşi pierde multe dintre proprietăţile importante.

cura detoxifiere

Starea de oboseală poate fi provocatăde un exces de toxine pe care le avem în corp. Aceste toxine pot scădea nivelul unor anumiţi nutrienţi, ducând, astfel, la unele forme de anemie. Pot apărea pierderi de memorie, stări de somnolenţă, insomnii, şi aşa mai departe. Pătrunjelul este cunoscut pentru proprietăţile lui de detoxifiere, astfel fiind concepută o cură în jurul lui.

Pătrunjelul este extrem de bogat in vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina A, B, C, E, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, şi multe altele, fiind folosit, adeseori, pentru anumite condiţii renale. Tot ce trebuie să faci pentru a putea efectua o cură simplă de detoxifiere cu pătrunjel este de a elimina, pe o perioadă determinată, alimentele cu potenţial toxic, precum carnea roşie, condimentele, alimentele prăjite şi dulciurile, în special alimentele procesate. Nu trebuie să renunţi complet la ele, ci doar pe perioada detoxifierii.

O cură cu aceasta legumă ajută la întărirea sistemului imunitar, creşterea rezistenţei la infecţii, neutralizează, într-o oarecare măsură, efectele nocive ale fumatului, reglează, adeseori, ciclul menstrual, şi multe altele.

Salata de pătrunjel va trebui să fie preparată astfel: se ia o cantitate preferată de pătrunjel (de obicei o legătură mai mare) şi se sfărâmă într-un castron, cu tot cu radacină. Apoi, poţi pune, după bunul plac, ulei de măsline, oţet balsamic, zeamă de lămâie, căţei de usturoi şi seminţe de susan. După ce amesteci bine conţinutul, poţi să o consumi la masa la prânz (înlocuind-o pe cea veche), repetând procesul pentru 2, 3 sau chiar 4 săptămâni.

Ca o „gustare”, poţi face suc de pătrunjel, prin a pune la robotul de bucătărie una sau două legături de pătrunjel, iar pentru a îmbunătăţi gustul se poate pune o cantitate mai mică de alte legume sau fructe proaspete. Este recomandat ca această băutură să fie consumată înainte de fiecare masă. Totuşi, nu depăşiţi doza aceasta, deoarece efectele acestui suc sunt foarte puternice.

Trebuie menţionat că, totuşi, această cură cu pătrunjel nu este recomandată pentru femeile care sunt însărcinate sau care alăptează, deoarece efectele pătrunjelului pot fi nocive pentru copil, deoarece sistemele lui nu sunt îndeajuns de dezvoltate. Totuşi, pentru un corp aflat la maturitate, cura cu pătrunjel poate însemna modul prin care acesta poate scăpa de sentimentul de oboseală sau alte simptome asemănătoare celor de anemie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.