CIMBRU + MIERE – cel mai bun remediu pentru plămâni și infecțiile respiratorii

Mierea de albine este elixirul de aur al albinelor, pe care acestea o produc din nectarul florilor. Este un aliment constructiv, care conține toate vitaminele considerate de nutriționiști necesare sănătății, dezvoltării și refacerii organismului.

Sirop de Cimbru cu Miere

Sirop de Cimbru cu Miere

Acest lichid auriu poate vindeca cele mai diverse afecțiuni, de la o tuse persistentă la o rană dureroasă, datorită proprietăților sale bactericide și bacteriostatice, antiseptice, expectorante, regeneratoare, laxative și imunostimulatoare.

Folosită în amestec cu unele plante medicinale, mierea devine un medicament puternic. Cimbrul face o pereche foarte bună cu mierea, datorită proprietăților sale antimicrobiene și anti-inflamatoare. Acesta conține timol, compusul activ care îi dă plantei aroma și mirosul unic. Timolul este un antioxidant puternic, care distruge radicalii liberi cauzatori de boli.

Cimbru cu miere – rețetă

Ingrediente

• 40 g de cimbru uscat
• ½ borcan de miere

Preparare

Puneți cimbrul în borcanul cu miere și amestecați bine. Dacă pasta rezultată este prea groasă, adăugați 50 ml de apă purificată (adică fiartă și răcită). Amestecați din nou până la omogenizare, și păstrați borcanul la loc călduros 2 săptămâni. Amestecați în borcan zilnic.

După finalul perioadei de macerare, filtrați preparatul printr-un tifon sau strecurătoare. Din această miere de cimbru se ia câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.

În tuberculoza pulmonară, mierea se combină cu hrean ras. Se amestecă un pumn de hrean ras cu 500 g de miere de albine și se lasă 20 de zile. Se amestecă preparatul zilnic.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Si ce-mi mai place cimbrul (si busuiocul), le-as pune oricand in orice 🙂

  2. Multumesc pentru sfat .il voi incerca „cimbrul cu mierea ” deoarece am o insuficienta respiiratorie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.