3 rețete vindecătoare din flori de soc pentru copii

Află cum să folosești florile de soc pentru copii și ce rețete poți face din această plantă vindecătoare.

Socul este o sursă excepțională de sănătate. De aceea, când înflorește, trebuie să profităm la maxim și să culegem cât mai mult, deoarece îl putem usca și folosi peste iarnă pentru diferite suferințe, inclusiv pentru cei mici.

Flori de Soc

Flori de soc

Cum să folosești socul la copii – 3 rețete

Aproape toate părțile socului au potențial terapeutic (diferit), și pot fi folosite în acest scop, atât de adulți, cât și de copii.

Ceai de flori de soc cu efect calmant

Adulții nu sunt singurii care au nevoie de ajutor pentru a se calma. Copiii sunt de regulă mai neliniștiți din fire, potrivit vârstei lor fragede, cercetătoare și plină de energie.

Fie că au fost înțepați de insecte și plâng, fie nu pot adormi seara deoarece sunt foarte agitați, ceaiul de soc este extrem de util, deoarece acționează ca un nervin (medicament care calmează sau întărește nervii).

Deși ne ajută să ne relaxăm și să ne calmăm, ceaiul de soc nu are efecte sedative.

Puneți 1 lingură de flori de soc uscate și mărunțite într-o cană. Puneți 1 cană de apă la fiert, și când clocotește, turnați apa peste soc.

Acoperiți cu un capac, și lăsați plantele la infuzat circa 5 minute. După ce s-a răcorit, puteți îndulci ceaiul cu puțină miere. Aroma lui îl face foarte tolerabil pentru cei mici. Se bea în cantități mici.

Ceai de soc pentru febră

Ceaiul de soc reprezintă un mod eficient de a trata febra în mod natural. Socul este o plantă răcoritoare, care acționează nu doar ca un relaxant, ci și ca un diaforetic (stimulează transpirația), o calitate esențială pentru reducerea febrei.

Efectul calmant ajută țesuturile să se relaxeze, crescând fluxul sangvin în zonele periferice ale corpului (pielea și membrele).

Astfel, porii pielii se deschid, permițând corpului să transpire. Prin transpirație, corpul se răcorește, și se elimină nu doar tensiunea acumulată în corp, ci și toxinele.

Singura problemă este că ceaiul de soc trebuie băut cât mai fierbinte. Dacă se bea rece, va crește doar cantitatea de urină eliminată.

Se bea în doze mici, câte 1/4-1/2 cană pe zi, cu înghițituri mici, din oră în oră.

Ulei de soc pentru inflamații și iritații

Este foarte ușor să preparăm în casă un ulei din flori de soc cu proprietăți anti-inflamatorii, care poate fi folosit pentru tot ce înseamnă umflături sau inflamații, inclusiv cele provocate de scutece, mușcături de insecte sau glezne luxate, mâncărimi sau iritații.

Luați un borcan de sticlă și umpleți-le pe jumătate cu flori de soc uscate Umpleți-l de tot dacă folosiți flori proaspete. Turnați peste ele ulei vegetal, până se umple borcanul.

Cel mai bun este uleiul de măsline. Puneți capacul, și lăsați plantele la infuzat 2 săptămâni, la loc întunecos, agitând borcanul odată la 1-2 zile. La finalul celor 14 zile, strecurați uleiul într-un borcan de sticlă curat, și păstrați-l la loc rece.

Etichetați uleiul cu numele și data de preparare. Folosiți-l local, masând zona de piele afectată. Uleiul de soc este foarte bun pentru persoanele cu pielea uscată.

Contraindicații și precauții

Florile de soc și alte produse pe bază de soc sunt contraindicate femeilor gravide sau care alăptează, precum și persoanelor care iau diuretice sau laxative sintetice, persoanelor alergice, cu sensibilitate digestivă.

Copiilor sub 12 ani, socul trebuie administrat cu prudență, în doze de 2-4 ori reduse comparativ cu adulții. Dacă apar manifestări alergice, iritații sau alte probleme, tratamentul trebuie întrerupt.

 

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Se ia un pet de plastic de doi litri.si sa pune miere de albine pan la semn.Apoi se vara in pet trii flori mari di soc,apoi torni oleaca di rachiu pan sa umpli petul.Il lasi la macerat pana isi ia el ,din flori si miros si calitati.Apoi ti scoli dimineata si manci niste sunca cu oua ochiuri,si te aghezmuiesti cu un tzoi din beutura aia.unii raman socati din cauza florii de soc.Altii renasc precum paserea phoenix ,dupa betia din ziua preshedenta.Succes si mahmureala lesnicioasa.😳

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.