Cele mai bune remedii pentru RINICHI (nisip, pietre, infecții, inflamații)

Există foarte multe plante avizate de Comisia Europeană pentru prevenirea și tratarea pietrelor la rinichi, a inflamațiilor renale sau a infecțiilor aparatul renal. Vă prezentăm în acest articol cele mai eficiente remedii naturiste pentru bolile de rinichi, studiate și testate.

Ceai de Strugurii Ursului

Ceai de Strugurii Ursului

Coada-calului

Un remediu excepțional pentru afecțiunile renale și bolile vezicale grave, cu rezultate foarte bune este ceaiul de coada-calului (Equisetum telmateia), consumat intern sau folosit sub formă de băi de șezut.

Comisia Europeană susține utilizarea acestei plante în cazul nisipului și pietrelor la rinichi, și în general, pentru buna funcționare a căilor urinare. Coada-calului crește cantitatea de urină eliminată.

Pentru nisip sau calculi renali și vezicali, inflamații ale bazinetului renal și pionefrită, se recomandă băile de șezut fierbinți cu coada-calului, timp în care se bea ceai cald de coada-calului, cu înghițituri mici. Urina se ține mai mult timp, pentru a o goli în cele din urmă cu presiune. În acest fel, se elimină piatra.

Persoanele vârstnice, care nu au neapărat probleme cu rinichii pot bea câte 1 cană de ceai de coada-calului zilnic, pentru ameliorarea durerilor reumatice, de artrită sau a nevralgiilor specifice vârstei.

Ceaiul se prepară astfel: se pun 4-5 linguri la macerat în 1,5 litri de apă rece, și se lasă peste noapte (12-15 ore). A doua zi, preparatul se încălzește ușor și se strecoară.

Pentru băile de șezut, se pun 100 grame de coada-calului în apă rece și se lasă la macerat peste noapte. Dimineața, preparatul se înfierbântă până dă în clocot. Se adaugă apoi în apa de baie. Baia de șezut cu coada-calului se face 20 de minute și se stă în apă până acoperă rinichii. După baie, corpul nu se șterge, ci se intră umed în halatul de baie, pentru a transpira o oră.

 Ceai de strugurii ursului

Ceaiul de strugurii ursului (Arcostaphylos uva-ursi) este foarte eficient în tratarea problemelor vezicii biliare și a rinichilor: pielonefrite, uretrite, cistite, colibaciloză, hipertrofieprostatică, pietre la rinichi, incontinență urinară, diaree, litiază renală, dizinterie, enterocolită sau hematurie.

Acest ceai ajută la reducerea infecției și a durerii. Cei care suferă din cauza calculilor renali pot bea câte 2 căni (500 ml) de ceai de strugurii ursului pe zi. Acesta se găsește la magazinele naturiste.

 Ceai de rădăcină de pir

Experții din cadrul guvernului german recomandă utilizarea acestei plante pentru prevenirea formării de calculi renali și împotriva tulburărilor inflamatorii ale tractului urinar.

Se prepară un ceai din 2-10 lingurițe de rădăcină de pir. Planta se lasă la infuzat în 1-2 căni de apă timp de 5-10 minute. Se pot bea câte 2 căni de ceai pe zi.

 Ceai de splinuță

Splinuța (Solidago virgaurea) conține leiocarpozid, un diuretic puternic care ajută corpul să elimine excesul de apă. Ceaiul de splinuță ajută la tratarea inflamației cronice a rinichilor (nefrită). Este o plantă aprobată de Comisia Europeană pentru prevenirea și tratarea calculilor renali. Este o plantă bună și pentru calculii biliari.

Ceaiul se prepară prin infuzarea a 5 lingurițe de muguri de splinuță tocați mărunt într-o cană cu apă clocotită. Se pot bea până la 3-4 căni de ceai pe zi, între mese. Nu folosiți planta mai mult de o lună dacă durerile nu sunt mari.

Ca măsură preventivă, preparați un ceai mai slab, din 1-2 lingurițe de plantă.

♣ Urzică

Urzica este de asemenea indicată persoanelor care vor să prevină sau să scape de calculii renali. Se poate prepara o infuzie dintr-o linguriță de plantă uscată și 1 cană de apă clocotită, sau o fiertură din câteva frunze proaspete de urzică și apă cu puțin oțet. Lichidul se bea o dată pe zi. Sau se poate lua tinctură de urzică, diluată conform prospectului.

 Pătrunjel

Pătrunjelul este un diuretic puternic, care ajută la purificarea sângelui, detoxifierea rinichilor, prevenirea și tratarea pietrelor la rinichi. Se poate folosi un ceai preparat dintr-o linguriță de rădăcină uscată de pătrunjel, lăsată la infuzat 5-10 minute într-o cană de apă clocotită. Se beau până la 2-3 căni de infuzie pe zi

 Ceai de leuștean

La fel ca pătrunjelul, leușteanul este un diuretic natural foarte puternic. Conform Comisiei Europene pentru siguranța și eficiența plantelor medicinale, pentru tratamentul pietrelor la rinichi se poate prepara un ceai din 2-4 lingurițe de plantă uscată și 1 cană de apă clocotită.

 Compres cu ghimbir

Aplicat extern, ghimbirul are efecte calmante asupra durerilor provocate de crizele acute de pietre la rinichi. Ghimbirul produce o iritație superficială a pielii care abate atenția de la durerile de rinichi.

Se pun la fiert 2 linguri de rădăcină de ghimbir mărunțit sau ras, cu 3 cești de apă. Se lasă la foc mic 20 de minute. În fiertura obținută se înmoaie o bucată de bumbac sau pânză, se stoarce excesul de lichid și se aplică compresa fierbinte pe zona afectată. Se lasă să acționeze câteva minute. Aceeași compresă se aplică de 3-4 ori pe zi, care va fi ținută într-un borcan la frigider între aplicații. Lichidul se poate reîncălzi și folosi astfel maxim 3 zile la rând.

Surse pentru acest articol:

1. James A. Duke, „Farmacia Verde”

2. Maria Treben, „Sănătate din Farmacia Domnului”

3. http://naturallyhealthytips.com/natural-remedies-kidney-stones/

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Recomand ceaiul de coada calului impreuna cu ceaiul de urzica,conform prescriptiei recomandate de Dvs. Pentru eliminarea pietrelor la rinichi.Langa ceai trebuie mancat 1/2 de lamaie cu coaja inainte de masa si cealalta jumatate dupa masa cu ceai in timp ce persoana sta in baia cu ceai. Eu am incercat aceasta procedura cu mama mea la recomndarea unei doamne si a fost foarte bun. De cand Inceput acest tratament nu a mai avut dureri,colici si a 3-a zi a eliminat piatra fara durere. Lamaia depune jeleu in jurul pietrei si nu mai provoaca durere cand se misca piatra. Cu stima Kali Eva.

  2. IORDACHE NICOLAE

    In anul 1998, am spart piatra cu ultrasunete, ca dupa 4 ani sa se faca la loc.
    Bineinteles ca am fost internat si operat cu rezultate multumitoare.
    DAR!!!!suntem in 2015 si mi-a depistat o pietricica doar de 2 cm sub forma
    de coral.Internat in spital mi-au facut toate investigatiile necesare si la UROGRAFIE
    a dat de COMOARA asta!!!
    Am fost externat pe motiv ca nu se poate interveni ca exista posibilitatea extirparii
    rinichiului afectat, fapt pentru care mi s-a recomandat URALYT U timp de 3 luni si
    regim adecvat. Din baba in baba am mai adaugat-ceaiuri din apr. 30 de plante ( cat toata flora tarii!!!),
    o lingura de ulei de masline si zeama de lamaie de 3 ori pe zi, ridiche neagra cu ulei de masline etc.
    Va intreb ce pot sa fac sa scap de aceasta COMOARA fara operatie clasica sau paroscopica.
    Va multumesc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.