Uleiul de CÂNEPĂ – un leac universal spectaculos (studii)

Istoria utilizării canabisului în scop medicinal este impresionant de lungă. Cânepa a fost menționată în Farmacopeea împăratului chinez Shen Nong – cea mai veche colecție de reguli pentru prepararea medicamentelor, care datează din secolul 27 î.Hr.

Cânepă

Cânepă

Shen Nong, care este considerat părintele medicinei chineze, vorbește despre cânepă ca despre un remediu universal, eficient pentru orice fel de boală. Această plantă a fost folosită de asemenea în scop curativ în Egipt, India și Grecia antică. După îndelungi dezbateri referitoare la efectele toxice ale plante, Islamul a acceptat diferența dintre utilizarea canabisului în scop medicinal, și utilizarea lui în scopuri recreative.

Cânepa a fost folosită legal, ca plantă medicinală începând cu secolul al 19-lea, în Europa și în America. După secolul 20, utilizarea ei a fost treptat limitată și interzisă, așa cum a rămas până astăzi în cea mai mare parte a lumii.

Uleiul de cânepă poate trata cancerul

Există foarte multe studii științifice și mărturii ale unor persoane care au folosit cu succes uleiul de cânepă pentru tratarea cancerului și a altor boli ușoare sau grave. Este adevărat însă că ultimul lucru de care industria farmaceutică și politicile guvernamentale au nevoie este ca oamenii să înceapă să cultive cânepă în propria grădină în scopuri medicinale.

Conform unui raport publicat pe Natural News, la începutul anului 2000, o echipă de cercetători din Madrid au reușit vindecarea unor șobolani bolnavi de cancer cerebral, prin injectarea ingredientului activ din canabis. Descoperirile lor au fost publicate în Nature Reviews Cancer.

Cu mult timp înaintea lor, în anul 1974, oamenii de știință de la Colegiul Medical din Viena au descoperit că ingredientul activ din canabis (IAC) reduce creșterea celulelor tumorale în cancerul de plămâni, de sân și în leucemie la animale. Acest experiment a fost comandat de Institutul Național, pentru a dovedi că ingredientul activ din canabis compromite de fapt sistemul imunitar. Însă din cauză că rezultatele au arătat cu totul altceva, acest experiment a fost rapid “măturat” și îngropat. Foarte multe alte cercetări științifice pe canabis realizate în ultimii 50 de ani au avut parte de aceeași soartă.

Unul din aceste studii – a cărui rezultate arată că IAC activează mecanismele biologice care previn răspândirea celulelor canceroase și le împiedică pe acestea să se hrănească și să crească – a fost prezentat în 2007 la Los Angeles, în cadrul unei conferințe realizate de Asociația Americană de Cercetare a Cancerului.

Un medicament universal

În timpul diferitelor experimente efectuate încă din anii 1950, s-a stabilit oficial despre cânepă că este un antibiotic excelent. Conform datelor oficiale și neoficiale (strânse în urma experienței persoanele ale unor oameni), pe lista bolilor vindecate cu ulei de cânepă, putem include:

– Toate tipurile de cancer
– Diferite tipuri de infecții
– SIDA/HIV
– Diabet
– Boala Crohn
– Astm și alergii
– Dureri acute și cronice
– Oboseala cronică
– Artrită și reumatism
– Scleroza multiplă
– Boala Parkinson
– Depresie
– Eczeme, psoriazis și dermatită
– Schizofrenia

Marijuana medicinală, legalizată în România

Din nefericire, în majoritatea țărilor, cultivarea, comercializarea, procurarea, posesia și utilizarea uleiului de cânepă sunt ilegale și pedepsite prin lege. Cânepa, cunoscută de asemenea sub numele de canabis sau marijuana, este considerată în continuare un drog. În unele țări din Europa, precum Germania, Austria, Cehia, Polonia și Olanda, utilizarea plantei în scopuri medicinale este permisă.

În România, marijuana medicinală a fost legalizată  în 2013. Cu toate acestea, foarte mulți medici oncologi ignoră acest subiect, fie pentru că nu recunosc efectele terapeutice ale acestei plante, fie din cauză că nu au o reglementare clară cu privire la condițiile de utilizare a plantei și de prescriere a  tratamentului.

Uleiul de cânepă vândut astăzi în unele magazine naturiste este obținut prin presarea la rece a semințelor de cânepă. Deși are unele substanțe valoroase, acest ulei nu conține ingredientul activ din canabis, care are un efect vindecător puternic. Cel mai bun ulei este cel preparat din mugurii de cânepă de sex feminin, adică din părțile superioare ale plantei.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Frumoasa planta ,as folosio in casa si ornamentala

  2. In familia mea din mos stramos a fost folosita canepa,am batuto am tesut-o am folosit-o la copturi.

  3. ULEIUL DE CANEPA UNDE SE POATE GASI?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.