Laptele de semințe de CÂNEPĂ – bogat în proteine, ușor de preparat acasă

Utilizată din vechime la confecționarea de haine, cânepa sălbatică (Cannabis sativa) a devenit cunoscută mai târziu ca plantă medicinală, datorită calităților sale curative excepționale. Cercetările științifice au descoperit că uleiul de cânepă poate stopa evoluția cancerului și a sclerozei în plăci.

Lapte de Semințe de Cânepă

Lapte de Semințe de Cânepă

Lapte de cânepă:  rețetă

Laptele de cânepă este un lapte vegetal bogat în proteine, care se prepară ușor acasă, din semințe de cânepă. Acestea se găsesc la magazinele naturiste din țară. Se pot păstra în borcane de sticlă, la frigider. Se pot presăra pe salate sau în iaurt, se pot folosi la deserturi sau pâine. Au o aromă foarte plăcută de nucă.

Ingrediente

• ½ cană de semințe de cânepă
• 3 căni de apă plată
• 1 lingură de miere de albine
• 1 praf de sare

Preparare

Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă circa 1-2 minute, până când rezultă o compoziție omogenă, asemănătoare laptelui. Laptele de cânepă astfel obținut se poate consuma ca atare, sau se poate strecura de pulpă. Se păstrează la frigider, maxim 4 zile.

Dacă doriți un lapte mult mai dulce și gustos, adăugați la preparare puțină pudră de roșcove sau cacao, sau puțină vanilie.

Beneficii pentru sănătate

Laptele de cânepă este o sursă de proteine de calitate (47%), conține toți cei 20 de aminoacizi esențiali), grăsimi sănătoase, fibre, zinc, magneziu, steroli, fitonutrienți și antioxidanți. Are raportul perfect între acizii grași Omega-3 și Omega-6. Este este o alternativă la laptele de vacă, îndrăgită nu numai de vegetarieni, ci și de cei care au intoleranță la lactoză, sau caută o sursă de proteine de calitate.

Laptele de cânepă poate înlocui cu succes laptele de vacă, și se poate folosi la cereale, la aluaturi, deserturi, smoothie-uri sau milkshake-uri.

– Menține un nivel constant de energie al corpului
– Menține un nivel glicemic normal în sânge
– Oferă sațietate
– Reglează digestia și metabolismul
– Reduce riscul de boli de inimă
– Scade tensiunea arterială
– Susține buna funcționare a creierului, previne Alzheimer
– Stimulează creșterea părului
– Menține sănătatea celulelor, țesuturilor, oaselor, mușchilor și organelor

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.