BRONȘITĂ – 7 rețete naturiste străvechi

Sirop de ceapă și nuci

Este unul din cele mai bune remedii folosite din vechime pentru a scăpa de tuse și bronșită. Se spală 4 cepe și se pun la fiert cu tot cu coajă (puțin crăpate) într-un litru de apă. Se adaugă și 13 nuci cu tot cu coajă (ușor sparte), și 1/2 kg de zahăr. Se fierbe totul la foc mic până când lichidul scade la 500 ml. Se pune capacul și se lasă așa la răcit. După ce se strecoară, siropul obținut se păstrează într-o sticlă cu capac. Se iau câte 3-4 linguri pe zi. Este un leac minunat pentru răceală, bronșită și tuse.

Sirop de  Ceapă Pentru Bronșită și Tuse

Sirop de Ceapă Pentru Bronșită și Tuse

♣ Sirop de aloe vera cu miere

• 1 frunză de aloe vera tocată mărunt
• 300 g de miere
• ½ litru de apă caldă

Se amestecă toate ingredientele și se pun pe foc într-un vas. Se fierb la foc mic 2 ore, până când lichidul scade și preparatul se transformă într-un sirop. Se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Siropul se păstrează la frigider, iar tratamentul se poate face pe o perioadă lungă de timp. Frunza de aloe vera trebuie să provină de la o plantă de cel puțin 3 ani.

♣ Tinctură de usturoi

Se pun 50 de căței de usturoi curățați și tăiați pe jumătate la macerat în 500 ml de alcool (țuică sau vodcă), și se lasă 3-4 săptămâni. Se iau câte 20-30 de picături, de 2 ori pe zi. Este un tratament antiseptic și imunostimulent, excelent pentru bronșite acute sau cronice, răceală și hipertensiune.

♣ Preparat din unt și ou

• 2 gălbenușuri
• 1 bucățică de unt (cât o nucă)
• 2 linguri de miere
• 1 linguriță de făină

Se combină toate ingredientele și se pun la fiert la foc mic, circa 30 de minute. Se ia câte o linguriță, de 4 ori pe zi, pe o perioadă de 10 zile.

♣ Sirop de ridiche și miere

Se curăță 1 ridiche neagră de coajă, apoi se mixează în blender. Pasta obținută se pune într-un borcan, și deasupra se toarnă miere de albine, cât să acopere ridichea. Se lasă 15 zile la macerat. Se iau câte 3-6 linguri pe zi.

♣ Tinctură din muguri de pin

• 100 g de muguri de pin
• 500 ml de alcool de 40 de grade

Se pun mugurii de pin la macerat în alcool într-un borcan sau sticlă, timp de 7-12 zile, la loc întunecos. După această perioadă, se strecoară. Se ia câte 1 lingură de tinctură, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Se poate îndulci cu miere. Acest tratament se ține 12 zile, iar după o pauză de 10 zile se poate relua.

De asemenea, persoanele care suferă de bronșită pot umple un săculeț de pânză cu câteva vârfuri de crenguțe de pin. Săculețul se leagă la gură și se încălzește, apoi se aplică pe piept o oră, apoi încă o oră pe spate.

♣ Ceai mixt

• podbal (20 g)
• mușețel (20 g)
• sovârf (10 g)
• 500 ml de apă

Se combină toate plantele. Se ia 2 linguri de amestec și se pune într-un termos cu apa clocotită. Se lasă la infuzat vreme de 6 ore. Se strecoară și se bea câte ½ ceașcă, de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.