Gastrită, aciditate la stomac – rețete naturiste

Gastrita este o inflamație a stomacului, cauzată în cele mai multe cazuri de o infecție cu Helicobacter pylori, sau de consumul de medicamente, băuturi acidulate, alimente picante sau prăjeli. Simptomele de gastrită includ: greață, vărsături, arsuri la stomac (în partea de sus), durere în capul pieptului, gaze. Durerile se intensifică de obicei după consumul de alimente iritante pentru mucoasa gastrică – prăjeli, mâncăruri grele, grăsimi, cafea, alcool, condimente. 

Gastrită Remedii Naturiste

Gastrită Remedii Naturiste

Gastrită, acid la stomac:  rețete

Cheia tratării acestei boli constă în evitarea iritanților care provoacă inflamația și în administrarea de plante cu efect calmant gastric și cicatrizant. Alimentele interzise în gastrită sunt: carne grasă, alimente prăjite, zahăr ars, ciocolată, nuci, migdale, fistic, pâine neagră. Alimentele permise sunt: brânză de vaci, ouă fierte, legume crude sau fierte, lapte, carne slabă și ceaiuri din plante.

1. Caimac + gălbenuș + miere

Se freacă 2 gălbenușuri cu 2 linguri de caimac de lapte, și se adaugă 2 linguri de miere de albine. Se amestecă bine, până rezultă o pastă cremoasă. Preparatul obținut se împarte în 3 porții egale, și se ia cu 30 de minute înainte de masă, neapărat dimineața pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare.

2. Lapte cu ghimbir

Amestecați într-un ibric 100 ml de apă, 100 ml de lapte și 5 g de ghimbir (sau usturoi). Puneți vasul pe foc și lăsați să fiarbă, până când lichidul scade la 100 ml (adică apa se evaporă în totalitate). Luați vasul de pe foc, lăsați să se răcească, și beți preparatul.

3. Suc de cartofi 

Beți câte 1/2 cană de suc de cartofi cruzi, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

4. Schinduf + turmeric + lapte bătut

Amestecați 1/2 linguriță de semințe de schinduf cu 1 praf de pulbere de turmeric și 2 căni de lapte bătut (sau iaurt). Omogenizați și consumați acest amestec seara, înainte de a merge la culcare.

5. Pulbere de obligeană

Se ia câte ½ linguriță de pulbere de obligeană (planta măcinată prin râșnița de cafea), pe stomacul gol, de 4 oi pe zi, înaintea meselor. Obligeana este considerată leacul nr. 1 pentru bolile stomacului. Are efecte calmante gastrice puternice, și proprietăți antibacteriene. Cel mai important este că obligeana tratează mai ales problemele gastrice pe fond nervos sau de stres. Dacă durerile de stomac sunt însoțite de vomă, se va evita obligeana, și se va alege în schimb mușețelul.

6. Macerat de mușețel

Se pun 2 linguri de flori de mușețel mărunțite la macerat într-un litru de apă rece, peste noapte. Dimineața, se încălzește ușor și se strecoară. Se bea toată cantitatea, pe stomacul gol. Mușețelul este planta cu efectul cel mai blând asupra stomacului afectat de gastrită.

7. Pulbere de coada-șoricelului

Se ia câte 1 linguriță de pulbere de coada-șoricelului (planta uscată măcinată prin râșnița de cafea) de 4 ori pe zi. Coada-șoricelului cicatrizează leziunile gastrice și ajută la regenerarea straturilor protectoare de pe pereții stomacului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. cine doreste obligeana sa ma contacteze ,ofer contra-cost .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.