2 Rețete cu Frunze de Nuc Contra Durerilor Reumatice și Articulare

Despre nuc, tradițiile bătrânești ne spun că este un adevărat panaceu. În scop medicinal, de la nuc se pot folosi atât nucile, cât și cojile de nuci și frunzele. Din frunzele de nuc se pot face foarte multe preparate terapeutice antiinflamatoare, în special leacuri băbești contra durerilor de reumatism și artrită.

Rețete cu Frunze de Nuc Dureri Reumatice

 
Rețete cu Frunze de Nuc Dureri Reumatice

Rețete cu Frunze de Nuc Dureri Reumatice

I. Comprese cu frunze de nuc și țuică

Frunzele de nuc trebuie culese când sunt tinere și au o culoare verde intens. Se rupă fără codiță. Frunzele se rup în două, și cu o sticlă cu pulverizator, se stropesc cu țuică de prune (40%). Se așează pe locul dureros mai multe frunze, într-un strat cât mai gros, și se aplică deasupra o folie de plastic, apoi se leagă cu o fașă sau cu o bucată de pânză.

Acest tratament se aplică seara, înainte de culcare. Compresa cu frunze se lasă să acționeze până dimineața. Procedeul se repetă 3-4 zile la rând.

II. Ulei de nuc

Se pun câteva frunze de nuc tinere într-un borcan, și peste ele se toarnă ulei de măsline. Se lasă la macerat peste noapte. Dimineața, frunzele se scot din ulei și se aplică pe locul dureros, în strat gros (3-4 frunze).

O altă variantă este să folosiți rădăcina de nuc. La începutul toamnei, înainte de a cădea frunzele de nuc, se scoate din pământ o ramificație subțire, de circa 10 mm. Se face o groapă la rădăcina unui nuc. Rădăcina se spală și se pune într-o sticlă, și peste ea se toarnă ulei (de floarea-soarelui sau de măsline), cât să fie plină de 3 sferturi. Se închide ermetic (cu dop de plută) și se îngroapă undeva în pământ, pentru a sta ferit de lumină.

Sticla cu uleiul de nuc se dezgroapă iarna, după primul îngheț, undeva în luna ianuarie. Cu uleiul obținut, se ung părțile dureroase sau anchilozate ale corpului.

III. Alte tratamente externe cu frunze de nuc

Frunzele de nuc se pot folosi și la băi de picioare, sau băi generale, sub formă de ceai concentrat (100 g de frunze la 4 litri de apă). Fiertura de frunze de nuc are efecte bune împotriva infecțiilor unghiilor și a transpirației picioarelor sau palmelor, împotriva bolilor de piele (furuncule, bube purulente, eczeme sau urticarie). Ceaiul de frunze de nuc este la fel de eficient și contra căderii părului.

Din frunzele verzi de nuc se poate prepara o infuzie eficientă pentru tenurile predispuse la acnee, iritații sau pentru tenurile grase.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.