Cum Să Folosești Ardeiul Iute Pentru Durerile de Spate

Ardeiul iute este atât de des menționat ca un remediu pentru durerile reumatice sau durerile de spate datorită unei substanțe miraculoase conținute, numită capsaicină. Aceasta acționează ca un calmant natural pentru durere. Este atât de puternică în doze mici, încât reprezintă ingredientul principal din diferite analgezice eficiente.

Ardei Iute Pentru Durerile de Spate

Ardei Iute Pentru Durerile de Spate

Ardeiul iute - remediul nr.1 contra durerilor lombare

Unguentele cu capsaicină sau cremele pe bază de ardei iute se găsesc la magazinele naturiste. Pentru a economisi mai mulți bani, dar și pentru satisfacția personală, se poate folosi direct ardeiul iute, ca atare. Un ardei iute costă câțiva lei, pe când medicamentele cu capsaicină costă mult mai mult.

Se zdrobește pur și simplu ardeiul, și se aplică pe zona dureroasă. Ardeiul se poate introduce și într-o cremă de corp. Se amestecă până când crema capătă o culoare roz, apoi se unge regiunea lombară. Dacă umblați cu ardei iute sau cu un unguent care conține această plantă, nu uitați să vă spălați pe mâini după utilizare. Evitați îndeosebi ducerea mâinii la ochi.

> Cum funcționează

Cercetătorii au descoperit că acest tip de ardei are proprietăți antioxidante remarcabile care luptă împotriva inflamațiilor și a durerii. Consumat intern, ardeiul iute, sau piperul roșu Cayenne are de asemenea capacitatea de a stimula imunitatea. El ne aduce totodată beneficii sistemului circulator și cardiovascular, ajutând inclusiv la eliminarea congestiilor.

Nu se știe exact dacă eficiența ardeiului iute în ameliorarea durerilor de spate se datorează capacității lui de a interveni în percepția durerii, sau abilității acestuia de a declanșa eliberarea endorfinelor (calmante proprii organismului, numite și hormonii “fericirii”). Alții spun că prezența salicilaților în ardeiul iute face posibilă reducerea durerilor reumatice și articulare. Se poate să fie vorba despre toți acești factori, cumulați. Ceea ce trebuie să reținem este că ardeiul iute are efect.

Precauții

Unele persoane pot fi alergice la capsaicina din ardeiul iute. Din acest motiv se cere testarea pielii înainte de urmarea acestui tratament. Aplicați pur și simplu puțină cremă sau ardei pe o zonă mică de piele pentru a vă asigura că nu există reacții alergice. Dacă vi se pare că pielea se irită, renunțați la folosirea acestei plante sau acestui produs.

Bibliografie:

„Farmacia Vede”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.