Tinctură de Sunătoare Pentru Depresie – Preparare, Administrare

Sunătoarea este o plantă cu renume în bolile de natură nervoasă (depresie, anxietate, isterie, insomnie, somn agitat). Ceaiul de sunătoare este recomandat adesea persoanelor care depresive, însă tinctura din această plantă are efecte mult mai puternice și rapide.

Tinctură de Sunătoare Pentru Depresie – Preparare, Administrare

Tinctură de Sunătoare Pentru Depresie – Preparare, Administrare

Mod de administrare

Pentru depresie, se ia câte o linguriță de tinctură de sunătoare într-o jumate de pahar de apă și se bea înainte de masă, de 3-4 ori pe zi.

Tinctură de sunătoare pentru alte boli:

Tinctura de sunătoare are mult mai multe recomandări terapeutice. Este recomandată în:

– Bronșită
– Diaree, colici abdominale, ulcer gastric și duodenal
– Enterocolită, gastrită hiperacidă
– Dischinezie biliară, colecistite
– Colici hepatobiliare, hepatită acută și cronică
– Inflamații urinare sau genitale
– Incontinență urinară (inclusiv la copii)
– Pavor nocturn
– Dismenoree
– Hemoroizi, eczeme, ten iritat

Aplicații externe

În caz de eczeme, se fac spălături locale cu 1 linguriță de tinctură de sunătoare diluată cu o jumătate de pahar de apă. Pentru hemoroizi, se aplică local comprese cu 1 linguriță de tinctură de sunătoare diluată cu o jumătate de pahar de apă. Tenul iritat se șterge pur și simplu cu o compresă cu tinctură diluată ca mai sus.

Tinctură de sunătoare – Preparare

Se pun 2-3 pumni de flori de sunătoare proaspete sau uscat într-un borcan de 800 de grame cu capac. Peste flori se toarnă circa 750 ml de alcool alimentar de 50 grade. Se închide ermetic, și se lasă la macerat 3 săptămâni, la loc însorit. Borcanul se agită zilnic. Se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare, ermetic închise, la frigider.

Tinctura de sunătoare – Contraindicații și precauții

Sunătoare nu este indicată persoanelor care suferă de fotosensibilitate sau alergie la această plantă. Nu este recomandată pe perioada sarcinii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.