Viermi Intestinali – Simptome și Tratamente Naturiste

Viermii sau paraziții intestinali sunt specii vii care se hrănesc cu substanțele nutritive din cop, precum și cu mucoasa zonei corpului în care trăiesc, și astfel se dezvoltă și se înmulțesc. Ei ajung de regulă în corp prin aer, apă sau prin alimentele pe care le consumăm. Principalul loc unde se stabilesc este intestinul.

Viermi Intestinali – Simptome și Tratamente Naturiste  (sxc.hu)

Viermi Intestinali – Simptome și Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Eliminarea viermilor intestinali este extrem de importantă, deoarece aceștia pot elibera toxine în sânge și slăbi astfel imunitatea și capacitatea organismului de a lupta contra bolilor. Cel mai grav lucru este că paraziții intestinali pot provoca sau chiar agrava bolile deja existente în corp.

Viermi intestinali – Simptome

Există și cazuri în care viermii intestinali sunt asimptomatici. Aceștia pot locui în tractul digestiv perioade lungi de timp, fără să creeze vreun simptom.

– Dureri abdominale, dureri de stomac
– Balonare, gaze, diaree, dizinterie, constipație, greață sau vomă
– Pierdere în greutate, oboseală și somnolență
– Lipsă de apetit
– Alergii alimentare
– Lipsă de fier, anemie
– Eliminarea paraziților în materia fecală
– Mâncărimi anale

> Viermi intestinali la copii – Simptome

– Vezicule pe interiorul buzei inferioare
– Agitație și scrâșnirea dinților în timpul nopții
– Cearcăne
– Dureri de cap, convulsii ale pleoapelor
– Hiperactivitate
– Sângerări gingivale, nazale sau rectale
– Mâncărimi anale sau inflamații vaginale

Viermi intestinali – Cauze

Acești paraziți apar de regulă pe fondul unei alimentații sau igiene precare. Cei mai predispuși la această afecțiune sunt copiii și vârstnicii, precum și cei cu un sistem imunitar slăbit și condiții de viață mizere.

• Contactul cu o persoană infectată cu viermi intestinali
• Consumul de alimente și apă contaminate
• Consumul de carne crudă
• Igiena și spălarea necorespunzătoare a mâinilor
• Infecții cu HIV sau SIDA

Viermi Intestinali – Tratamente Naturiste

1. Tinctură de Pelin

Se pun 2 linguri de flori și frunze de pelin uscate și sfărâmițate la macerat în 50 ml de spirt alb de 70 de grade timp de o săptămână. Se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, timp de maxim 5 zile, apoi se poate repeta după 2 luni. Tinctura se poate procura și de la magazinele naturiste.

2. Bicarbonat de sodiu

Clismele cu bicarbonat de sodiu s-au dovedit eficiente în combaterea viermilor și paraziților intestinali, datorită proprietăților antifungice și alcalinizante ale acestui ingredient. Bicarbonatul de sodiu reduce de asemenea vâscozitatea mucusului și la desprinderea viermilor de pe pereții intestinelor. Mai mult, acest ingredient are și proprietăți anti-inflamatorii, prin care ajută la vindecarea leziunilor lăsate de paraziți.

Înainte de această clismă, se efectuează o clismă cu 2 litri de apă simplă, caldă, care va curăța intestinele și va permite soluției de bicarbonat să acționeze mai bine.

Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu 800 ml de apă (temperatura de 38-42 de grade celsius). Această soluție se introduce rectal și se menține în intestin jumătate de oră. Soluția trebuie eliminată apoi în jeturi scurte. Se recomandă apoi încă o clismă cu 2 litri de apă simplă, caldă. Acest procedeu se poate repeta odată la 2 zile.

3. Sare amară

Se ține un regim alimentar de 2-3 zile, pe bază de hrană lichidă: lapte acru și supe de legume strecurate. Se poate consuma o singură felie de pâine uscată pe zi. Seara se va lua 25 de grame de sare amară, dizolvată într-un pahar cu apă.

4. Semințe de dovleac, lapte cu usturoi

Se pisează o lingură de semințe de dovleac verzi (crude) dar uscate natural, și se adaugă 7-10 picături de apă până se obține o pastă. Dacă preparatul se dă la copii, se poate adăuga și o lingură de miere de albine. Preparatul trebuie mestecat bine. După o oră, se înghite 1/2 linguriță de ulei de ricin.

Sau, pentru adulți, după jumătate de oră, se bea un pahar de lapte în care s-a fiert o căpățână de usturoi tăiată în bucăți mici. Laptele se bea înghițitură cu înghițitură. După 30 de minute, se bea un pahar cu sare amară, ca la punctul 3. Peste 2 ore, se face o clismă cu apă caldă în care s-a fiert o căpățână de usturoi.

5. Dovlecel cu miere

Se rad 2-3 dovlecei cruzi (decojiți) și se amestecă apoi cu 2 linguri de miere de albine. Se iau câte 5 linguri odată, pe stomacul gol, apoi se bea un pahar cu sare amară.

6. Coji verzi de nuci

Se toacă mărunt coaja verde de la câteva nuci și se umple pe un sfert un borcan. Se toarnă țuică naturală, cât să le acopere și să fie cu 2 degete peste coji. Se lasă 3 zile la macerat la loc rece și întunecos. În prima zi se ia câte o picătură de macerat într-o jumătate de pahar de apă. În ziua a doua se iau 2 picături pe zi, iar în următoarele 3 zile se iau mai adaugă câte o picătură în plus. În ziua a 6-a de tratament se iau 2 lingurițe de macerat. Se ține 10-15 minute în gură, apoi se înghite.

7. Cuișoare

Se macină prin râșnița de cafea câteva cuișoare. Pulberea de cuișoare se dizolvă în puțină apă și se bea înainte de masa de prânz (500 mg). Se iau câte 500 mg de preparat, de 3 ori pe zi. În următoare zi se iau câte 2 doze, de 3 ori pe zi. Din ziua a 3-a până în ziua a 10-a, se iau câte 3 doze, de 3 ori pe zi. După această perioadă, se iau câte 3 doze, de 3 ori pe zi, o dată pe săptămână, un an întreg..

8. Limbrici și oxiuri – tratament cu lămâi

Se pisează câteva semințe de lămâie și se ia câte o lingură dimineața pe stomacul gol, timp de 5 zile. La copii se dă câte o linguriță mică. Tratamentul se poate repeta după o pauză de 3 zile.

3 comentarii

  1. dovleceii verzi sau clasicul dovleac?

  2. Da, dovlecei, nu dovleac.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.