Sarea Roz de Himalaya – Beneficii, Tratamente Miraculoase

Sarea roz de Himalaya este un panaceu, un miracol viu pentru corpul uman. Deși nu este produsă la noi în țară, sarea de Himalaya se poate găsi la orice magazin naturist la un preț accesibil. Este un produs superior, căutat de foarte multe persoane care doresc să ducă un stil de viață sănătos și armonios.

Sarea Roz de Himalaya – Beneficii, Tratamente Miraculoase (sxc.hu)

Sarea Roz de Himalaya – Beneficii, Tratamente Miraculoase (sxc.hu)

Ce este sarea roz Himalaya?

Cristalele Sarea de Himalaya s-au format acum 500 de milioane de ani, și încă și astăzi ele au rămas la fel de curate, nealterate și mai ales neprocesată sau îmbogățită cu iod. Atunci când mergi la magazinele naturiste, asigură-te că pe pachetul de sare apare numele de Himalaya, și nu numele altei țări.

> Sarea roz de Himalaya – Proprietăți

Acest tip de sare este, spun cercetătorii, cel mai pur tip de sare din lume. Cristalele roz sunt extrase din masivul Himalaya, acolo unde nici un fel de substanță poluantă nu le poate atinge. Conține zeci de minerale și oligoelemente pe care sarea noastră rafinată din comerț le-a pierdut de mult. Culoarea rozie a cristalelor se datorează fierului și manganului conținute.

Sare roz de Himalaya – Beneficii pentru sănătate

Potrivit specialiștilor și a celor care promovează acest tip de sare naturală, consumul regulat de sare de Himalaya ajută la detoxifierea corpului (mai bine decât orice alte metode), la absorbția nutrienților și la echilibrarea fluidelor din corp.

– Transferă organismului energia conservată în cristalele de sare
– Stimulează procesul de vindecare a unui corp bolnav
– Echilibrează nivelul pH-lui din corp
– Reglează tensiunea arterială
– Crește aportul de minerale și oligoelemente
– Îmbunătățește circulația sângelui
– Dizolvă substanțele care provoacă pietre la rinichi sau la fiere
– Previne apariția gutei, reumatismului, artritei și osteoporozei
– Curăță pielea ș tratează afecțiunile cutanate
– Reduce pofta de mâncare
– Ajută la eliminarea kilogramelor în plus

Tratamente cu sare de Himalaya

> Apă cu sare de Himalaya pentru detoxifiere și boli

Se prepară o saramură cu efecte detoxifiante puternice. Se pun 2-3 linguri de sare de Himalaya într-un borcan de sticlă și se umple cu apă plată sau de izvor. Se lasă 24 de ore sau mai mult, până la dizolvarea completă a cristalelor. Apoi se mai adaugă câteva cristale, și iarăși se lasă la dizolvat. Când apa nu mai poate dizolva cristalele în 24 de ore și acestea rămân pe fundul borcanului, saramura este gata și poate fi băută. Se bea dimineața pe stomacul gol câte 1 lingură de saramură, cu un pahar de apă. După 10 minute se poate servi micul dejun.

Această cură ajută la curățarea corpului, eliminarea metalelor grele (mercur, plumb, arsenic sau calciu), tratarea psoriazisului, artritei, gutei, herpesului, erupțiilor pielii, gripei și răcelii sau echilibrarea pH-ului corpului.

O altă metodă de detoxifiere și stimularea metabolismului este să se îmbrace corpul cu un tricou de bumbac, înmuiat într-o soluție dintr-un litru de apă și 2 linguri de sare de Himalaya. Tricoul se stoarce și se îmbracă, apoi se stă în plapumă jumătate de 1-2 ore pentru a transpira. După aceea, se face un duș. Procedeul are efecte bune inclusiv pentru răceală și gripă. Pentru durerile de gută și picioare reci, se folosesc șosete de bumbac înmuiate în apă cu sare de Himalaya.

> Baie cu sare de Himalaya

Această baie se face pentru detoxifiere și întărirea imunității, vindecarea afecțiunilor pielii, durerilor reumatice și articulare, afecțiunilor ginecologice și infecții recidivante.

La o cadă de 100-120 de litri de apă se va folosi jumătate sau un kilogram de sare de Himalaya. Apa trebuie să fie la temperatura corpului. Baia este terapeutică și trebuie să dureze 20-30 de minute. După baie, corpul nu trebuie șters cu prosopul, ci se îmbracă direct cu un halat. Pentru unele persoane, această baie poate fi obositoare, de aceea se poate face doar la picioare. Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare trebuie să consulte medicul înainte de a urma această terapie.

Inhalații cu apă și sare de Himalaya

Acest remediu este indicat pentru afecțiunile respiratorii superioare și inferioare: astm, bronșită, sinuzită, infecții ale urechii.

Se pun la fiert 4 litri de apă plată și se adaugă 120 g de sare de Himalaya. Se lasă să se dizolve, apoi se inhalează vaporii un sfert de oră, ca la o inhalație normală. Inhalațiile se pot face zilnic.

Comprese cu apă și sare de Himalaya

Acestea sunt eficiente în tratarea durerilor reumatice, de artrită, de gută sau osteoporoză, dar și pentru vindecare rănilor deschise. Se aplică o compresă înmuiată în saramură pe zona afectată, apoi se bandajează. Pentru răni deschise, se prepară o soluție din jumătate de cană de apă și 15 g de sare de Himalaya. Compresa se îmbibă în soluție, se stoarce și se aplică pe rană, apoi se bandajează.

6 comentarii

  1. Scrie în articol, la magazinele naturiste.

  2. multumesc recunosc ca nu am citit articolul ,dar am auzit numai de bine de aceasta sare

  3. finteresant articolul! multumesc si sigur voi cumpara si eu cat mai curand!

  4. multumim nu am stiut de aceasta sare..

  5. O informatie foarte utila,si inportanta.!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.