Cataplasme cu Hrean – Sinuzită, Rinită, Pneumonie, Paralizie Facială, Reumatism

Hreanul este unul din cele mai surprinzătoare alimente care acționează întocmai ca un medicament pentru diferite boli și afecțiuni. Se poate urma o cură cu hrean și miere intern, pentru întărirea imunității, prevenirea și tratarea infecțiilor, gripei și răcelii, sau se poate aplica extern, sub formă de cataplasme, pentru sinuzită sau dureri reumatice.

Cataplasme cu Hrean – Sinuzită, Rinită, Pneumonie, Paralizie Facială și Reumatism

Cataplasme cu Hrean – Sinuzită, Pneumonie,  Reumatism

Cataplasmele cu hrean produc un efect de încălzire intens, prin care stimulează rapid eliminarea secrețiilor căilor respiratorii. Combate în mod direct infecția sinusurilor. Este atât de puternic, încât se poate resimți de primul contact o senzație de arsură asupra pielii.

> Cataplasme cu hrean pentru sinuzită și rinită cronică

Persoanele curajoase, care au încercat totul pentru a scăpa de sinuzită cronică, pot încerca acest tratament. Cataplasmele cu hrean desfundă instant nasul și eliberează căile respiratorii superioare ca prin minune.

Pentru eliminarea secrețiilor nazale patologice și vindecarea infecției sinusurilor, se înfășoară 2 lingurițe de hrean ras într-o bucată de tifon și se aplică pe frunte și la baza nasului.

Atenție! Înainte de aplicare, se unge pielea cu un strat gros de cremă de gălbenele sau untură de porc, pentru a evita arderea pielii.

Totuși, pentru a preveni iritațiile grave ale pielii, compresele se vor aplica la început pentru perioade scurte de timp, 2-5 minute, sau mai puțin. Se țin până apare senzația de arsură.

Dacă pielea se obișnuiește, se poate mări durata de aplicare. Tratamentul se face 4-5 zile la rând pentru vindecarea completă.

> Cataplasme cu hrean afecțiuni bronho-pulmonare

Se amestecă 2 linguri de făină de hrean cu 2 linguri de făină de semințe de in și se adaugă apă, cât să se obțină o pastă. Se învelește în tifon, se aplică pe piept (torace) și se țin 30-60 de minute. Au efect rapid de eliminarea secrețiilor bronșice și tratarea afecțiunilor pulmonare. Acest tratament se face o dată la 2-3 zile, și este de mare ajutor pentru persoanele care suferă de gripă, bronșită, congestie pulmonară, viroză pulmonară, pneumonie sau tuberculoză pulmonară. Se pot aplica și comprese cu hrean ras simplu.

> Cataplasme cu hrean pentru paralizie facială, seboree, descuamarea pielii

Se aplică pe obrazul sau zona afectată o compresă cu puțin oțet de hrean și se lasă să acționeze 10-15 minute. peste compresă se pune o bucată de folie de plastic, și apoi se ține apăsată o sticlă cu apă caldă. Procedeul se repetă de 2 ori pe zi.

Oțetul de hrean se prepară dintr-o rădăcină de hrean rasă, pusă la macerat 10 zile într-o sticlă cu oțet de mere cu miere. Oțetul se strecoară câte puțin, pentru fiecare aplicare externă.

> Cataplasme cu hrean pentru dureri reumatice

Se învelesc 2 linguri de hrean ras pe răzătoarea mică într-un tifon, și se aplică pe zona dureroasă, până apare senzația de arsură. După îndepărtarea cataplasmei, se aplică un unguent cu camfor sau gălbenele.

Precauții

Cataplasmele cu hrean trebuie aplicate cu prudență maximă de persoanele cu pielea sensibilă, predispusă la alergii sau iritații.

6 comentarii

  1. multumim pentru sfaturile bine pe care ni le dati

  2. bun….sa punem in aplicare

  3. Petrescu Constantin

    Sănătate, bucurie și fericire celor care ne mai învață leacuri eficiente pentru vindecare. Succes in tot ceea ce faceți.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.