Extract de Anghinare – Tratamente Ficat, Colecist, Colesterol

Anghinarea (Cynara Scolynmis.L.) este o plantă medicinală extrem de puternică, recomandată pentru efectul detoxifiant forte la nivelul colecistului și ficatului. Am selectat câteva tratamente naturiste de succes pentru hepatită, probleme biliare, digestive și colesterol.

Anghinare (Cynara Scolynmis.L.)

Anghinare (Cynara Scolynmis.L.)

> Detoxiferea corpului

Se iau câte 400-600 mg de extract de anghinare dimineața pe stomacul gol și alte 400-600 mg de extract seara.

Tratamentul se face cel puțin 2 săptămâni și are efecte puternice de curățare a întregului organism. Anghinarea stimulează evacuarea fierii din colecist și a acizilor biliari din duoden, contribuind astfel la o detoxifiere masivă.

Extractul de anghinare stimulează funcția ficatului și rinichilor, înlesnind eliminarea excesului de apă din corp.

Această cură ajută de asemenea la eliminarea surplusului de kilograme, la curățarea tenului și reglarea digestiei și tranzitului intestinal.

> Afecțiuni biliare

Pentru bolile vezicii biliare sau colecistului, se iau câte 150-300 mg de extract de anghinare, cu 15 minute înainte de masă. Tratamentul durează minim o lună, și are efecte bune asupra simptomelor de constipație sau indigestie, dischinezie biliară sau fiere leneșă, calculi biliari, migrene.

Anghinarea conține anumite substanțe active cum este acidul clorogenic și cinarina care ajută la evacuarea bilei și reducerea riscului de formare a calculilor, de apariția a indigestiei și a crizelor biliare. Pe perioada tratamentului este bine să se urmeze un regim strict, fără prăjeli, alimente rafinate, dulciuri, ceai negru și cafea.

> Digestie dificilă, reflux gastro-esofagian

Se iau câte 600 mg de extract de anghinare pe zi, fracționat în 2 reprize. Tratamentul durează 6 săptămâni, și ajută la tratarea dispepsiei, digestiei dificile sau neregulate, stării de greață și balonare.

În cazul refluxului gastro-esofagian, se iau câte 300 mg de extract de anghinare cu 5 minute înainte de masă.

Tratamente cu Anghinare

Tratamente cu Anghinare

> Hepatite

Se iau câte 1-1,5 g de extract de anghinare pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează 3 luni, timp în care funcția ficatului este îmbunătățită, iar bolnavii de hepatită (A, B sau C) constată o ameliorare a durerilor abdominale, stării de greață și lipsă de apetit, creșterea în volum a ficatului afectat și a rezistenței fizice, precum și a aspectului pielii palide. În cazurile grave, extractul de anghinare stopează evoluția hepatitei spre ciroză. Anghinarea se poate lua în paralel cu alte plante medicinale bune pentru ficat, cum este armurariul, alga chlorella sau cicoarea.

> Colesterol mare

Se iau câte 0,5 g de extract uscat de anghinare, timp de 30 de zile. Anghinarea ajută la reducerea cantității de colesterol din sânge cu 18% în doar o lună, la reglarea digestiei și secreției de colesterol de către ficat.

Extractul de anghinare – Contraindicații

Nu se cunosc efecte secundare ale acestei plante, însă nu este indicată în cazul persoanelor care suferă de blocaj biliar sau sindromul colonului iritabil. Poate să apară simptome de flatulență dar acestea vor dispărea rapid.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. adevarat ,asa am scapat de colesterol 390

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.