Pulbere și Ceai de Pelin – Tratament Pentru Curățarea Organismului și Infecții

Pelinul alb (Artemisia absinthium) este una din cele mai populare plante medicinale exploatate de medicina naturistă românească, încă de pe vremea dacilor și romanilor.

Preparatele cu pelin sunt un leac renumit pentru diferite suferințe hepatice și de stomac, popularizate mai ales în mănăstiri.

Pelin

Pelin

Preotul Kneipp recomanda pelinul uscat, presărat în mâncare pentru alinarea durerilor de stomac sau de ficat.

Pelinul alb este un remediu amar, miraculos pentru bolile care au la bază o inflamație sau infecție cu ciuperci și paraziți. Există o rețetă străveche cu pelin pentru purificarea corpului și vindecarea tuturor afecțiunilor gastro-intestinale, renale, urinare, ginecologice și ale pielii.

Pelinul uscat poate trata cu succes inclusiv infecțiile respiratorii, infecțiile cu herpes, candidă, giardia și tricomondade. Este recomandat și în amigdalită și problemele pielii: acnee, pete maronii, seboree, piele uscată și aspră, unghii friabile, călcâie crăpate, riduri sau chelie prematură.

Cura de detoxifiere cu pulbere de pelin

Acest tratament se poate face toamna și din nou primăvara. Rețeta este simplă și cura ușor de urmat. Se folosește 100 g de pelin uscat, măcinat inițial prin râșnița de cafea. pulberea fină obținută se administrează zilnic, timp de 7 zile consecutive.

În primele 3 zile se ia câte un sfert de linguriță de pulbere de pelin, dizolvat în jumătate de pahar de apă, din 2 în 2 ore, inclusiv pe perioada nopții. În celelalte 4 zile ale curei, se ia tot câte un sfert de linguriță de pulbere de pelin dizolvat în jumătate de pahar de apă, de 6 ori pe zi, inclusiv pe perioada nopții.

Fitoterapeuții recomandă ca pulberea de pelin să se administreze sublingual, adică să se țină sub limbă câteva secunde înainte de înghițire.

Clismă și spălături cu ceai de pelin – infecții și afecțiuni ginecologice

Pelinul este o plantă cu renume important și în bolile ginecologice, unde este folosit adesea sub formă de spălături sau clisme. Pentru efecte mai bune, în paralele cu tratamentul cu pulbere de pelin, se pot face și clisme cu pelin. Planta uscată, înainte de măcinare se poate freca în palme și cerne printr-o sită. La clismă și spălături se vor folosi părțile lemnoase ale plantei care rămân după cernere.

Clisma și spălăturile vaginale se fac seara, folosind infuzie de pelin. Infuzia se prepară dintr-o linguriță rasă de pelin și un litru de apă. Se lasă la infuzat până când apa ajunge la o temperatură de 40 de grade. Se strecoară și se folosesc 900 ml de ceai pentru clismă. Cu restul de de ceai (împărțit în mod egal) se face o microclismă în colon folosind o pompă mică și respectiv spălături vaginale pentru femei. În cazul unor afecțiuni ginecologice grave, se poate introduce în vagin un tampon îmbinat în infuzie de pelin. Se lasă să acționeze până dimineața.

Pelin Alb (Artemisia absinthium)

Pelin Alb (Artemisia absinthium)

Pentru infecții ale tractului urinar, atât femeile, cât și bărbații, pot face spălături cu infuzie de pelin de 2 ori pe zi. Tratamentul se ține până când dispare infecția.

Ceaiul de pelin se poate folosi și pentru întărirea imunității. Se pun câte 7-10 picături de ceai în fiecare nară, timp de 7 zile. Este un leac bun pentru răceli dese și gripă.

Contraindicații și precauții

În timpul curei poate să apară o agravare a simptomelor existente la nivelul ficatului sau articulațiilor, din cauza eliminării masive a toxinelor sau a pietricelelor.

Nu se recomandă depășirea dozelor și duratei indicate pentru aceste tratamente. Femeile gravide nu au voie să utilizeze pelin pe perioada sarcinii.

3 comentarii

  1. Minunate si folositoare sfaturi!!

  2. UTILE INFORMATII , MULTUMESC!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.