Dietă de Curățare a Colonului

Colonul este o secțiune a intestinului gros, care funcționează atât ca stație de alimentare, cât și ca un sistemul de gestionare a deșeurilor pentru întregul corp. Foarte mulți medici sunt de părere că toxinele acumulate în corp reprezintă cauza apariției mai multe boli încep. Pentru menținerea unui colon sănătos și respectiv a întregului corp la un nivel optim de funcționare, profesioniștii în îngrijirea sănătății recomandă dietele de curățare a colonului.

Dietă de Curățarea Colonului și Eliminarea Până la 10 Kg de Materii Toxice

Dietă de Curățarea Colonului cu Suc de Lămâie

Când avem nevoie de o detoxifiere

Halena, depozitele albe de pe limbă, nervozitatea, lipsa de concentrare, constipația și apetitul ridicat față de dulciuri sunt câteva semne care indică necesitatea unei detoxifieri a colonului. Acumularea de toxine la nivelul colonului pot produce blocaje, și de aici începutul unei serii de afecțiuni și simptome:

– Crampe abdominale
– Infecții vaginale (Candida)
– Infecții renale
– Ciuperca sau micoze la unghiile de la picioare
– Halenă sau miros neplăcut al corpului

Toate aceste maladii asociate cu probleme de colon pot fi remediate cu ajutorului unui regim alimentar detoxifiant, care va contribui de asemenea la eliminarea excesului de kilograme. O dietă săracă în substanțe nutritive, bazată doar pe alimente prăjite, zaharuri, cofeină, alcool și exces de sare este principalul factor care determină o acumulare de materii toxice în colon, ceea ce duce la defalcare a funcției sale normale.

Dietă de curățare a colonului

La masa de dimineață este indicat să se consume alimente ușor digerabile și bogate în fibre, cum sunt fructele și cerealele integrale. Este bine să se bea un litru de apă sau ceai din plante, pentru facilitarea procesului de purificare. Unul din avantajele consumului de fructe este că acestea sunt sărace în carbohidrați, ceea ce înseamnă că pot fi mâncate ori cât de multe porții. Fructele curăță corpul și taie pofta de mâncare pentru alte produse.

Dieteticienii spun că nu este bine să se combine proteinele și carbohidrații la aceeași masă. Pentru digerarea acestor substanțe, organismul are nevoie de un anumit tip de lichid digestiv. Proteinele și carbohidrații consumați la un loc au tendința de a se neutraliza reciproc, îngreunând astfel funcția sistemului digestiv. De aceea apare deseori flatulență și constipație.

Detoxifierea colonului cu suc de lămâie

Înainte de a începe ceastă cură, este bine să se înceapă  curățarea colonului din timp. Acest lucru va ajuta la eliminarea unor materii toxice inactive din corp care va ușura procesul de detoxifiere a colonului.

Rețeta de curățare a colonului este foarte simplă. Pentru început se face o curățare minimă a colonului. Se adaugă o linguriță de sare de mare într-un pahar cu apă caldă purificată și se bea imediat. Este bine să se bea acest amestec acasă, sau în apropierea unei toalete, deoarece preparatul acționează extrem de rapid. Pentru efecte și mai imediate, se recomandă câte 2 pahare din acest amestec pe zi, unul dimineața și unul seara, înainte de culcare.

Ingrediente:

• 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
• 2 linguri de sirop de arțar natural
• un vârf de cuțit de piper roșu (Cayenne) pulbere
• 280 ml de apă pură

Se amestecă toate ingredientele și se prepară mai multe doze, astfel încât să se bea în jur de 1,700 l din acest lichid pe zi. Este bine să se mărească și consumul de apă, pentru a înlesni detoxifierea. Persoanele care sunt la prima dietă de acest gen ar trebui să urmeze acest tratament doar 3 zile. Dacă nu apar probleme, se poate continua următoarea dată timp de 14 zile cel mult. Este bine să rețineți că acest plan dietetic nu trebuie folosit pe termen lung pentru a slăbi, ci doar pentru detoxifierea periodică a colonului, care poate fi făcut de câteva ori pe an.

În urma acestei diete se pot elimina până la 10-20 de kg de materii fecale care au fost stocate la nivelul intestinului și colonului, și care sunt pline de toxine.

Beneficii:

Există multe beneficii de sănătate asociate cu o dieta de detoxifiere a colonului:

– Un ten mai luminos și o piele mai curată
– Creșterea semnificativă a nivelului de energie
– Un sentiment general de bunăstare
– Creșterea capacității organismului de a absorbi vitaminele și mineralele din alimente
– Reglarea tranzitului intestinal

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


24 comentarii

  1. Cum pot sa procur ‘sirop de arțar natural’…, cu multumiri – daca se poate sa-mi scrieti la

  2. pentru colon..piper rosu?????iute….woow..e incredibil..dar e o vb…cui pe cui se scoate!!!!

  3. incercati si o cana de zeama de varza cu o lingurita de ulei de masline…curata colonul la fel de repede.

  4. altceva nu se mai consuma aceste 3 zile,doar acest preparat?

  5. si mincare deloc,ca sa stiu

  6. nu se specifica.. siropul de artar il gasesti in farmacie ?

  7. ca sa ajungi la 1,7 litri trebuie cantitatile de mai sus inmultide cu cel putin 5,nu ?

  8. NU MAI DATI CREZARE RETETELOR,, COMERCIALE,,CARE RECOMANDA SAREA MARINA.FOLOSITI SAREA NOASTRA DE MINA,PURA,EXTRASA DIN PAMINT.SAREA MARINA SE EXTRAGE DIN APA DE MARE,EXPUSA LA SOARE,PE PLATFORME SPECIAL AMENAJATE.GINDITI-VA LA CONTINUTUL DE METALE GRELE,SUBSTANTE TOXICE SI RADIOACTIVE.NU TOT CE ESTE PUBLICIZAT ESTE BUN,BA DIN CONTRA.

  9. TREABA CU 1,7 LICHID NU AM INTELES-O NICI EU. DIN CE SE FACE 1,7 LICHID?

  10. Sirop de artar am vazut la Billa!

  11. Așa cum scrie în articol, e vorba despre sare de mare, nu sare amară. Ambele sunt bune pentru detoxifiere, însă la această rețetă este recomandată sarea de mare.

  12. Sirop de artar gasesti la toate marketurile într-o sticla in forma de Frunză de artar si costa in jur de 30-40 lei

  13. Ar ajuta daca ar posta cei care au facut aceasta cura.
    Si tot nu inteleg ce se mananca in aceste zile cand facem cura ?

  14. Cristina Gheorghe

    Întâi se bea un pahar de apa 280 ml cu o ling de sare de mare. Pt cat timp se face aceasta „minima” the uratire?
    Apoi se prepara dozele cu zeama de lamaie, sirop de artar si cayenne. ..pt 3 zile respectiv 14 zile pt cei aflati la a doua detoxifiere… nu am inteles când/ cât se foloseste apa cu sare de mare?

  15. Sarah Yirmeyahu

    Intii se bea apa cu sare de mare, cite zile ,cit timp se bea numai apa si sare? Cind se trece la sucul de lamiie?
    Daca se poate minca ceva , ce si cit?
    Am incercat cu sare de mare o zi si nici un rezultat, doar a crescut tensiunea. Oare totul e corect ce s-a scris?

  16. Eu am ținut aceasta dieta de mai multe ori nu am patit nimic. Îți trebuie sa ai ambitie si sa nu te descurajeze. Ficatul si colonul vor deveni mult mai sănătoase. Eu am ținut prima data 24 de zile si am slăbit f. Bine dar m-am simțit usurata din toate punctele de vedere. Am băut un litru de apa cu doua lingurițe da sare de mare in fiecare dimineata si apoi toată ziua băut 2 litri din acest amestec: 250 ml zeama de lămâie proaspăt stoarsa, 250 ml sirop de arțar organic, o lingurița de ardei iute organic

  17. Se pun toate astea intr-o sticla de 2 l si se completează cu apa pura adică apa plata, filtrata, se amesteca bine si se bea acești 2 l toată ziua.

  18. e o prostie. nu reactioneaza toate organismele la fel. la mine nu s-a intamplat nimic. am luat 2 kg. urmati un program detox profesionist.

  19. Deci ce trebuie sa folosesc sare Amara sau sare De mare?

  20. pai in tot acest timp nu se mai consuma nimic altceva corect?cum poti trai 24 de zile si sa mai ai si energie?

  21. Vali Niko la asta ma gandeam si eu ,24 de zile fara mancare nu prea cred . Si unde mai pui Viorica Suciu ca ma gandesc ca si lucri ,unde ai nevoie de energie . Ma intreb cate kg ai slabit draga daca u ai tinut 24 de zile ? Aberatii la max . Ce ar fi sa fi putin mai realista ca nimeni cred ca nu e chiar asa prost . 24 de zile numai cu lichid iute si apa … trezeste te ca nu esti intr un un film sf . Just saying 🙂

  22. Eu am baut asa ceva si era sa mor !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]