Rețetă aromată pentru echilibrarea zahărului din sânge
Diabeticii nu au posibilitatea să consume siropurile clasice sau alte preparate cu zahăr sau miere. Opțiunile în cazul lor sunt destul de limitate.
Și totuși, există câteva rețete care pot fi nu doar adecvate pentru condiția lor, ci chiar indicate din punct de vedere terapeutic. Un astfel de exemplu este tinctura propusă de cei de la „The Herbal Academy”.
Nu este o tinctură alcoolică, ci una bazată pe oțet, mirodenii și plante. Toate ingredientele folosite ajută la reglarea zahărului din sânge.
Nu are zahăr adăugat, nici alți îndulcitori sintetici. Aroma dulce este dată de oțet și de scorțișoară.
Cuprins
Rețetă pentru reglarea zahărului din sânge
Ingrediente
- 2-3 bețe de scorțișoară
- 1/3 cană de tulsi (busuioc sfânt)
- oțet natural din mere
Mod de preparare
Puneți bețele de scorțișoară într-un borcan de sticlă de 240 de grame. Adăugați busuiocul și turnați oțet până la gura borcanului.
Atunci când lucrați cu oțet, este indicat să folosiți capace din plastic. Dar dacă nu aveți, acoperiți gura borcanului cu o hârtie de copt și apoi puneți capacul de metal.
Înfiletați capacul strâns și lăsați plantele la macerat în oțet timp de 2 săptămâni. La finalul perioadei de macerare, strecurați oțetul printr-un tifon des. Stoarceți-l bine pentru a extrage tot lichidul.
Păstrați preparatul obținut în sticle de culoare închisă.
Mod de administrare
Acest oțet aromat poate fi adăugat în salate ca sos/dressing, sau poate fi pus în cana cu apă sau ceai.
Doza recomandată este 1-2 lingurițe pe zi. Este de preferat să consumați acest oțet înainte de mesele principale ale zilei.
Nu-l consumați niciodată nediluat. Folosiți un pai pentru a vă proteja dantura de aciditatea oțetului.
Beneficiile ingredientelor
Oțetul de mere are beneficii importante pentru sănătatea noastră. Cei care nu au probleme cu stomacul ar trebui să îl includă în dietă mai des.
Oțetul mărește sensibilitatea la insulină și contribuie la echilibrarea zahărului din sânge. Este nevoie de o singură lingură de oțet înainte de masă pentru a preveni vârfurile glicemice care apar de obicei postprandial.
Îmbunătățirea sensibilității la insulină și reglarea glicemiei nu este importantă doar pentru diabetici sau prediabetici, ci și pentru cei care vor să slăbească.
Creșterea frecventă a zahărului din sânge afectează apetitului și creează pofte alimentare. Mai mult decât atât, duce la îmbătrânirea prematură a organismului și la
La rândul ei, scorțișoara ajută la reglarea zahărului din sânge și combaterea insulinorezistenței. În plus, această mirodenie inhibă pofta de dulce.
Tulsi sau busuiocul sfânt este o specie de busuioc din India care are efecte hipoglicemiante naturale. Se găsește și la noi ca plantă pentru ceai. Studiile au arătat că această specie de busuioc diminuează glucoza din sânge și ameliorează boala diabetului.
Precauții
Scorțișoara și tulsi duc la scăderea zahărului din sânge și de aceea diabeticii trebuie să monitorizeze nivelul glicemiei pe durata curei. Sau să se afle sub îndrumarea ori supravegherea medicului sau a unui specialist.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare:
Cura cu ceai de dafin pentru diabet și viroze respiratorii
Rădăcini de cicoare tocate cu ulei de măsline – leac mănăstiresc pentru normalizarea glicemiei la diabetici
Busuiocul sfânt – o plantă excepțională în diabet
Sursă articol: The Herbal Academy, Herbal blood sugar balance recipe: https://theherbalacademy.com/blood-sugar-balance/