Vindecarea începe cu adevărat după 3 zile de post total

Cele mai mari beneficii pe care le poate obține o persoană care ține post intermitent încep de la 48 de ore în sus.

După un post de 72 de ore, corpul începe realmente să se vindece, spune dr. Mindy Pelzi.

Vindecarea incepe dupa 3 zile de post total

Vindecarea incepe dupa 3 zile de post total: Biohacking Congress

Postul intermitent este una din cele mai mari revelații în domeniul științelor medicale.

Restricția calorică este folosită astăzi ca strategie de combatere a bolilor cu frecvență crescută în societatea actuală.

Postul intermitent asigură scăderea în greuate

În primul rând, postul intermitent îi ajută pe oameni să slăbească. Când facem pauze mari între mese, corpul trece de pe consumul energiei din alimente pe consumul de energie din propriile rezerve de grăsime.

De aceea persoanele care țin post intermitent scapă de excesul de grăsime depusă în corp. Această grăsime stochează toxine și substanțe dăunătoare.

Citește și – Postul de 17 ore stimulează repararea celulelor și vindecarea organismului

Postul intermitent are beneficii mult mai mari decât scăderea în greutate. Acesta crește semnificativ calitatea vieții și nivelul de energie.

Postul intermitent previne și tratează boli

Prin faptul că îmbunătățește markerii fiziologici ai sănătății metabolice, postul intermitent poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor cronice, precum diabet, obezitate, boli cardiovasculare, dislipidemie, hiperglicemie, cancer, boli autoimune și alte boli asociate cu inflamația sistemică și stresul oxidativ.

Beneficiile postului intermitent de 13 – 48 de ore

Aproape toți practicăm un post intermitent de 12 ore fără să ne dăm seama. Dacă servim cina la ora 20:00 și micul-dejun la ora 08:00, avem 12 ore de post. Unii țin 13 sau 15 ore, alții țin 17 ore, 24 de ore sau chiar 36 sau 48 de ore de post.

Toate aceste intervale de post declanșează anumite procese în corp. După 13 ore de post se declanșează hormonul de creștere, scade inflamația și începe arderea grăsimii. După 15 ore de post se inițiază producția de ketone.

După 17 ore de post se declanșează autofagia (repararea celulelor deteriorate). Acest interval ajută la detoxifiere, prevenirea cancerului, vindecarea intestinului.

După 24 de ore de post se declanșează producția de GABA și producția de celule stem intestinale. Scade depresia și anxietatea. Creierul se vindecă.

După 36 de ore, corpul începe să folosească din glucoza stocată. Acest post ajută la consumarea grăsimii corporale, încetinește procesul de îmbătrânire.

Citește și – Postul de 36–48 de ore înfrânează îmbătrânirea corpului și aduce fericirea 

După 48 de ore se resetează receptorii de dopmaină și crește nivelul de fericire. Începe de asemenea producția de antioxidanți.

Postul de 72 de ore (3 zile) stimulează producția de celule stem

Cu cât mai lungă este pauza alimentară, cu atât beneficiile cresc și se acumulează. Dr. Mendy Pelz spune că adevărata vindecare a corpului începe după 72 de ore de nemâncare.

Este vorba despre postul total de 3 zile, pe care unele persoane în practică în mod special pentru producția de celule stem.

Ajută la vindecarea bolilor cronice

Postul de 3 zile stimulează fabricarea de celule stem imunitare și musculo-scheletice: „Am văzut în comunitatea noastră că oamenii folosesc acest post ca să vindece tendinita lui Ahile, după operația de ruptură de menisc ca să vindece leziunile musculo-scheletice”.

Postul intermitent de 72 de ore poate fi folosit de bolnavii de cancer (sub supravegherea medicului) dacă vor să își repornească întregul sistem imunitar.

Dr. Pelz recomandă postul de 3 zile persoanelor care suferă de boli cronice și nu mai știu ce să facă din cauză că organismul nu reacționează la nimic și nu se vindecă.

Postul total de 3 zile resetează întregul sistem imunitar 

Postul de 72 de ore este momentul în care vindecarea începe cu adevărat, consideră medicul: „La 72 de ore repornești și îți resetezi întregul sistem imunitar și începi să obții celule stem”.

Cine vrea să maximizeze efectele anti-îmbătrânire ale postului intermitent sau să accelereze procesele de vindecare, trebuie să își antreneze corpul să treacă prin toate celelalte tipuri de post intermitent și să ajungă la postul de 72 de ore.

Surse articol:

1. Mandal S, Simmons N, Awan S, Chamari K, Ahmed I. Intermittent fasting: eating by the clock for health and exercise performance. BMJ Open Sport Exerc Med. 2022 Jan 7;8(1):e001206. doi: 10.1136/bmjsem-2021-001206. PMID: 35070352; PMCID: PMC8744103.
2. Anic K, Schmidt MW, Furtado L, Weidenbach L, Battista MJ, Schmidt M, Schwab R, Brenner W, Ruckes C, Lotz J, Lackner KJ, Hasenburg A, Hasenburg A. Intermittent Fasting-Short- and Long-Term Quality of Life, Fatigue, and Safety in Healthy Volunteers: A Prospective, Clinical Trial. Nutrients. 2022 Oct 10;14(19):4216. doi: 10.3390/nu14194216. PMID: 36235868; PMCID: PMC9571750.
3. Mendy Pelz, How to choose the right fast for you: https://www.youtube.com/watch?v=xWNsaa5UUqY&ab_channel=Dr.MindyPelz

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.