Cele mai bune ceaiuri pentru Helicobater pylori

Infecția cu Helicobacter pylori afectează deopotrivă tineri (10%) și vârstnici (60%).

Este mai răspândită în țările și zonele sărace. Fiind o bacterie la stomac, igiena precară a mâinilor, apa și alimentele contaminate sunt răspunzătoare de apariția acestei infecții.

Ceaiuri pentru Helicobater pylori

Ceaiuri pentru Helicobater pylori

70-90% din ulcerele gastrice și duodenal sunt provocate de Helicobacter pylori.

Citește și – Leacuri naturale pentru Helicobacter pylori

Patogenul poate fi distrus prin administrarea de antibiotice și tratamente fitoterapeutice.

Tratament naturist Helicobacter pylori

Cele mai bune ceaiuri pentru Helicobacter pylori se obțin din plante cu proprietăți alcalinizante, cicatrizante, antiseptice și emoliente.

Fitoterapeutul Constantin Milică le recomandă pe cele mai eficiente.

Ceai de gălbenele pentru Helicobacter pylori. Planta are efect emolient și cicatrizant. Ajută la vondecarea ulcerațiilor stomacale. Ceaiul se obține din 2 lingurițe de flori uscate și 1 cană (250 ml) de apă clocotită. Planta se lasă la infuzat 20 de minute. Se administrează cu înghițituri rare.

Ceai de obligeană pentru Helicobacter pylori. Obligeana este un alt vindecător remarcabil al stomacului. Ajută la calmarea durerilor stomacale. În plus, îmbunătește digestia. Ceaiul se prepară prin macerare la rece. Se pun 2-3 lingurițe de rădăcină uscată în 500 ml de apă rece și se lasă peste noapte. A doua zi, maceratul e încălzește și se strecoară. se administrează câte ½ pahar, de 3 ori pe zi, cu 20 minute înaintea mesei.

Ceai de tătăneasă pentru Helicobacter pylori. Tătăneasa conține alantoină, mucilagii și taninuri. Acești compuși sunt răspunzători pentru acțiunea antiinflamatoare și cicatrizantă. Ceaiul se face din rădăcini uscate și fierte timp de 10-20 de minute. Se beau câte 2-3 căni pe zi, înainte de masă. Ajută la tratarea perforațiilor și vindecarea mucoasei gastrice.

Ceai de lemn-dulce pentru Helicobacter pylori. Asemenea celorlalte plante, lemnul-dulce reduce inflamația și cicatrizează rănile stomacului. Ceaiul se obține din pulbere de rădăcină uscată de lemn-dulce, măcinată prin râșnița electrică de cafea. Se asociază cu flori de mușețel. Dr. Milică recomandă 2 cure pe an de 1-2 luni, primăvara și toamna. Persoanele infectate cu Helicobacter pylori care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume lemn-dulce cu precauție sau la sfatul medicului.

Ceai de hamei pentru Helicobacter pylori. Conurile de hamei sunt un calmant excelent pentru sistemul nervos, dar și pentru stomac. Plante este utilă în Helicbacter pylori datorită faptului că reduce Reduc producția excesivă de acid gastric. Ceaiul se face din 40 g de conuri de hamei și 1 litru de apă. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi.

Ceai de stejar și salcâm pentru Helicobacter pylori. Aceste două planta au activitate antiseptică și hemostatică. Sunt în mod special utile în ulcerele hemoragice. Se prepară din scoarță uscată și mărunțită. Se consumă câte 2-3 ceaiuri pe zi.

Ceai de tei pentru Helicobacter pylori. Florile de tei au efect antispastic. Atenuează spasmele de la nivelul pereții stomacali. Se pot bea câte 2-3 infuzii de tei pe zi.

Ceai de busuioc pentru Helicobacter pylori. Busuiocul este un bun digestiv, dezinfectant și antiseptic. Combate focarele putrede și fermentațiile intestinale. Se beau câte 3 ceaiuri pe zi.

Ceai de turiță mare pentru Helicobacter pylori. Planta contribuie la refacerea stomacului afectat de ulcer gastric. Este totodată utilă în constipații și inapetență. Se consumă câte 2-3 căni de ceai pe zi.

Ceai de frasin pentru Helicobacter pylori. Se prepară din 2 lingurițe de flori și frunze și 1 cană de apă clocotită. ceaiul se soarbe treptat pe parcusul zilei.

Aceste ceaiuri pentru Helicobacter pylori dau efecte în timp. Sunt eficient dacă le consumați, în cure de lungă durată.

Nu beți același tip de ceai mai mult de 7-14 zile. Alternați plantele.

Citește și – Trei ceaiuri care combat eficient infecția cu Helicobacter pylori

Asigurați-vă că nu există contraindicații sau interacțiuni ale acestor plante cu medicamentele pe care le luați.

Sursă articol: Prof. Constantin Milică, Bacteria Helicobacter pylori, Medicină Naturistă, Vol. 1, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 181-186

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.