Somonul de crescătorie – unul din cele mai toxice alimente de pe planetă

Nutriționiștii și oamenii de știință recomandă cel puțin două porții de pește pe săptămână. Acest tip de carne poate crește rata longevității.

Studiie recente au asociat creșterea cu 100 g pe zi a consumului de pește cu un risc mai mic de mortalitate totală și mortalitate prin bolile cardiovasculare, coronariene, infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, depresie sau cancer la ficat.

Cel mai recomandat pește este cel gras, în special somonul. Acesta are numeroase beneficii. Este bogat în Omega-3 și antioxidanți puternici.

Citește și – Somonul conține cel mai puternic antioxidant pentru protejarea retinei și a vederii

Din păcate, ceea ce găsim în magazine nu este un somon natural, capturat din apele oceanelor.

Este un somon crescut în ferme piscicole.

Tot mai mulți experți avertizează cu privire la riscurilor acestui produs alimentar.

Somonul de crescătorie mai mult ne îmbolnăvește decât ne oferă beneficii

Somonul de crescătorie nu trebuie confundat cu somonul sălbatic.

Deși are eticheta unui super-aliment și este vândut la un preț piperat, nu vă lăsați înșelați.

În realitate, este un dezastru pentru sănătatea noastră și a mediului în conjurător.

Data viitoare când cumpărați somon, verificați proveniența. Dacă este crescut în regim de fermă, nu-l mai cumpărați.

Cercetările de dată recentă îl situează pe aceeași linie cu produse de tip fast-food.

Citește și – Somonul oferă protecție pentru inimă, creier și articulații 

Unul din cele mai toxice alimente de pe planetă

Somonul crescut în ferme are cantități ridicate de toxine. Conține de 5 ori mai multe toxice decât somonul capturat din ocean.

Iar aceste toxinele ajung în corpul nostru.

Fermele de pește sunt o reală amenințare pentru ecosistemele acvatice. Afectează major viața oceanelor prin faptul că poluează apele cu bifenili policlorurați.

Acești compuși toxici au fost asociați cu un risc mai mare de cancer, imunitate scăzută, neurotoxicitate și probleme de reproducere.

Peștele de acvacultură este crescut într-un spațiu restrâns. Acest lucru înseamnă că apropierea peștilor unul de altul crește riscul de boli și paraziți.

Bolile din fermele piscicole pot contamina și speciile de pești sălbatici.

Pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea peștilor de crescătorie, fermierii folosesc antibiotice și pesticide.

Multe din aceste ferme sunt localizate în ape poluate, precum gurile unor râuri murdare. Aici se colectează cantități mari de gunoi, deșeuri și alge.

Atenție la poluarea din interior

Peștele de crescătorie nu este singura sursă de toxine din viața noastră.

Experții atrag atenția asupra riscurilor de poluare la interior prin vopsele, saltele, covoare, detergenți.

Acestea pot declanșa alergii, oboseală, tulburări de somn sau probleme respiratorii și cutanate.

Citește și – 9 plante de interior care purifică aerul de toxine și compuși nocivi

Surse articol:

1. Jayedi A, Shab-Bidar S. Fish Consumption and the Risk of Chronic Disease: An Umbrella Review of Meta-Analyses of Prospective Cohort Studies. Adv Nutr. 2020 Sep 1;11(5):1123-1133: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32207773/
2. Traducere din. Karen Sanders, Worse than junk food? Studies show farmed salmon among most toxic foods on planet, Natural Health 365: https://www.naturalhealth365.com/farmed-salmon-worse-than-junk-food-3570.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.