Leac din ceapă, usturoi și ridiche pentru durerile în gât

Leacurile naturale nu au nevoie de nici un fel de reclamă. Le știm cu toții. Mulți le-am încercat și au avut succes.

Unele pot înlocui cu succes medicamentele promovate la televizor.

Leac din ceapa, usturoi si ridiche pentru durerile in gat

Leac din ceapa, usturoi si ridiche pentru durerile in gat

Un remediu eficient pentru durerile în gât este decoctul de usturoi și ceapă.

Dacă fierbeți aceste legume în lapte, veți obține o băutură lecuitoare pentru afecțiunile gâtului. Efectele sporesc dacă adăugați și ridiche neagră.

Haideți să vedem cum se prepară. Rețeta este recomandată de cei de la „Paradisul Verde”.

Nu vă costă aproape nimic să o încercați. Este un remediu ieftin, ușor accesibil și lipsit de efecte secundare majore.

Citește și – Leac indian pentru tuse și dureri în gât

Decoct de usturoi, ceapă și ridiche pentru durerile în gât – rețetă

Ingrediente

  • 500 g de ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 litru de lapte
  • 200 ml de sirop de ridiche neagră
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare

Curățați ceapa și usturoiul de coajă. Tocați legumele mărunt și puneți-le la fiert în lapte.

După ce laptele a clocotit la foc mic 10 minute, luați vasul de pe foc.

Așteptați să se răcească, apoi strecurați laptele și îndepărtați bucățile de ceapă și usturoi.

Nu le aruncați. Le puteți folosi la gătit. Puneți-le într-o ciorbă sau supă, în tocănițe etc.

În laptele strecurat, infuzat cu ceapă și usturoi, adăugați mierea și siropul de ridiche.

Amestecați bine, până rezultă o băutură omogenă.

Mod de administrare

Consumați preparatul în doze repetate pe parcursul zilei sau la nevoie.

Citește și – Leacuri cu ceapă pentru gripă, răceală, dureri în gât, laringită, faringită

Cum acționează

Ceapa este unul din cele mai vechi leacuri pentru tuse și dureri în gât.

Multe mămici o folosesc pentru ameliorarea simptomelor de răceală la cei mici.

Cel mai des este utilizată sub formă de sirop sau ceai.

Ceapa conține compuși care ajută la subțierea mucusului și curățarea secrețiilor bronșice.

Are efecte antibiotice naturale, expectorante și antiastmatice. În plus, reduce alergiile și susține imunitatea.

Usturoiul este un alt antibiotic natural puternic. Este folosit de sute de ani în infecții.

Are un potențial antimicrobian uimitor. Combate bacterii, virusuri, fungi și protozoare.

În medicina antică din China și India, usturoiul era folosit în bolile respiratorii și infecțiile cu paraziți.

A fost de asemenea utilizat în tusea cronică.

Studiile au demonstrat că usturoiul combate specii de bacterii din genul Salmonella, E. coli, Pseudomonas, Proteus, Stafilococul auriu, Klebsiella, Micrococcus, Bacillus sau Helicobacter.

Activitatea anti-infecțioasă largă a usturoiului se datorează în mare parte conținutului de alicină.

Câteva studii au arătat că usturoiul combate activitatea virusurilor gripale A și B, citomegalovirus, rinovirus, virusul herpetic, pneumonia virală, rotavirus și coronavirusuri.

Alicina, ajoena și trisulfura de dialil sunt răspunzătoare pentru efectele antivirale ale usturoiului.

Usturoiul ajută în răceli și infecțiile respiratorii și prin activitatea sa imunomodulatoare.

Atenție, persoanele care iau anticoagulante trebuie să fie atenți la consumul de usturoi, deoarece acesta subțiază sângele.

Întrerupeți consumul cu 10 zile înainte și după o intervenție chirurgicală, pentru a evita o sângerare sau hemoragie nedorită.

Citește și – Sirop de usturoi cu mirodenii pentru tuse, dureri în gât și congestie

Ridichea – în special cea neagră – este deosebit de utilă în afecțiunile respiratorii.

A fost folosită în trecut în tuberculoza pulmonară.

Reduce congestia respiratorie. Înlătură excesul de mucus din gât.

Curăță sinusurile. Ușurează respirația.

Calmează iritația din gât, nas și plămâni, cauzată de răceli, alergii sau infecții.

În plus, ridichea are efect dezinfectant.

Surse articol:

1. Paradisul Verde: Decoct din ceapă și usturoi pentru durerile în gât: https://www.paradisverde.ro/retete-naturiste/decoct-din-ceapa-usturoi-pentru-durerile-gat
2. Griffiths G, Trueman L, Crowther T, Thomas B, Smith B. Onions–a global benefit to health. Phytother Res. 2002 Nov;16(7):603-15: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12410539/
3. Bayan L, Koulivand PH, Gorji A. Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 2014;4(1):1-14: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103721/
4. Kid Spot, Mom’s natural remedy to clear a winter cough in just 3 days: https://www.kidspot.com.au/lifestyle/family-health/mum-shares-natural-remedy-to-clear-a-childs-cough-in-just-3-days/news-story/11f0b9d536bf71eb9aede8885538eac9
5. Meenakshi Nagdeve, Vanessa Voltolina, Radish: Research-backed benefits & how to use: Organic Facts: https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/health-benefits-of-radish.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.