Leacuri de la cititori, cu pătlagină

Pătlagina este o adevărată sursă de vindecare pentru rănile trupului, dar și pentru alte boli, care afectează organele și sistemele interne.

Terapeuta austriacă Maria Treben recomanda siropul de pătlagină înainte de fiecare masă, datorită efectului ei de curățare a sângelui.

Leacuri de la cititori, cu patlagina

Leacuri de la cititori, cu patlagina

Pătlagina – recoltare, utilizări medicinale

De la pătlagină se folosesc doar frunzele. Acestea trebuie culese în momentul înfloririi plantei.

Există două soiuri de pătlagină: pătlagina cu frunze late și pătlagina cu frunze înguste. Ambele pot fi utilizate în scop terapeutic.

Pătlagina este una din cele mai cunoscute plante de leac pentru afecțiunile aparatului respirator. Ajută inclusiv în astmul pulmonar sau tuberculoză.

Are efecte depurative profunde. Curăță stomacul și ameliorează starea de sănătate a persoanelor cu boli de ficat, rinichi sau piele.

Extern, frunzele pot fi aplicate local în caz de tumori, gușă, răni, ulcer varicos, răni deschise, tromboză, tăieturi, mușcături de insecte sau animale periculoase.

Leacuri de la cititori, cu pătlagină

Am primit numeroase comentarii pe site-ul nostru de la persoane care s-au vindecat de diverse probleme cu pătlagină.

Împărtășim cu voi câteva din cele mai bune leacuri de la cititori, cu pătlagină.

„Am vindecat-o pe soția mea de ulcer duodenal cu trei niște, cu suc de pătlagină, acum peste 30 de ani”.

„Frunza de pătlagină, pusă pe o rană cu puroi, pe un furuncul, curăță, absoarbe puroiul și vindecă. Trebuie puse frunze spălate, și e necesar să le schimbi cam de două-trei ori pe zi. Peste ele punem, bineînțeles, un bandaj” – Paula Nencu.

„Băiatul meu cel mare a avut o fractură dublă, deschisă la gambă. În cele 3 luni cât a ținut ghipsul, rana s-a infectat, n-a avut fereastră.

Când i-au tăiat ghipsul, piciorul mirosea a hoit. Infecția scăpase în carne, puroi. Îl spălam cu ceai de pelin. Deasupra puneam frunze de pătlagină, spălate și presate cu făcălețul. Se vedea cum se vindeca după marginea înspre mijloc. Așa s-a închis toată rana întinsă și adâncă. Slăvit să fie Dumnezeu, Care a lăsat plante vindecătoare!” – Valentina Pahontu.

Răni infectate care cedează în fața măriei sale pătlagina, în una, două zile” – Ama Turchevici.

„Ajută foarte mult la răni. Pătlagina e foarte bună și lecuitoare. Eu nu credeam, dar am încercat, și mi s-a lecuit cu această iarbă” – Emilia Grigorița.

„Într-adevăr, când eram copii și ne juleam pe undeva, luam o frunză (îi ziceam „limba oii”, probabil e și asta o denumire și se oprea sângerarea imediat!” – Jozsi Sardi.

„Soțul meu a avut furuncul și a pus frunză de pătlagină uscată în apă caldă, până și-a revenit frunza, ca și cum ar fi crudă. Apoi a pus-o pe furuncul și a scos tot puroiul” – Ungureanu Mariana.

„Am avut un ulcior la ochi, care se nodulizaze de vreo două luni. Am pus comprese cu pătlagină și s-a vindecart!” – Elena Inocenția.

„Mamei mele i s-a vindecat o rană foarte urâtă pe nas cu frunze de pătlagină, după ce medicii nu mai știau ce unguent să-mi dea” – Marcela Dogaru.

„Este bună pentru detoxifierea organismului, sub formă de ceai. Sau frunze proaspete în alcool, pentru dureri, frecție”  – Andreea Raluca Manolache.

„Când eram copil, mama ne vindeca cu frunze de pătlagină. Eu am scăpat de negii din genunchi cu pătlagină” – Ștefania Strugariu.

„Mama a avut un fel de chist la genunchi. I-am pus o frunză de pătlagină, bine zdrobită, cam 3-4 zile la rând. Ce a fost acolo s-a dispersat. Cert este că nu mai are acel chist” – Valeria Matros.

„Eu și familia mea am folosit pătlagina de mai multe ori. Spre exemplu, tata a avut un sfert de buric de deget retezat de mașina de tăiat lemne. A sudat carnea tăiată și s-a vindecat rapid, cu frunză proaspătă de pătlagină lăsată de seara până dimineața.

Eu am folosit pentru nodulii la tiroidă. Aveam mulți și de mici dimensiuni. Am făcut ecografie înainte și după un sezon de vară în care am stat cu pătlagina la gât de seara până dimineața, cu un bandaj elastic. Rezultatul a fost că nu mai aveam noduli și TSH-ul a ieșit bine.

Orice rană se vindecă mult mai repede cu pătlagină! Am avut cazuri în care răni de pe mâini s-au umflat și efectiv au creat un fel de bășicuțe prin care s-a eliminat lichidul acela. Din toată inimka o recomand!” – Raluca.

„Pătlagina face minuni la arsurile solare. M-am ars de la soare în Deltă. Aveam zone roșii pe picioare și mă usturau foarte tare. Știam de mic că frunzele de pătlagină sunt bune la zgârieturi și sângerări.

Am spălat și am frecat în mâini două frunze mari și le-am întins pe rană. După jumătate de oră durerea a dispărut. Sigur ajută și pentru alte afecțiuni. Sănătate și Doamne ajută!” – Claudius.

„Cu pătlagină (frunze) mi-am vindecat o rană foarte serioasă la picior” – Athina Revithi. 

Sursă articol: Maria Treben, Pătlagina-Îngustă, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, 2007, pp. 41-43

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.