Leacuri de la cititori (IV) – tumori, dureri, pietre la rinichi, arsuri, infecții

Pe măsură ce auzi și citești despre oameni care s-au vindecat cu ajutorul remediilor naturiste, începin să crezi în puterea plantelor medicinale.

Unii s-au tămăduit de maladii grave cu leacurile vechi cu care se tratau bunicii și străbunicii noștri.

Leacuri de la cititori

Leacuri de la cititori

În rândurile următoare vă prezentăm câteva leacuri de la cititorii site-ului nostru, pe care le-au încercat și le-au fost utile, în speranța că și alții se vor folosi de ele la nevoie.

PIETRE LA RINICHI

„Zeama de la 3-4 lămâi – beți dimineața pe stomacul gol. Elimină pietrele la rinichi în aceeași zi. Tatăl meu a eliminat 3 pietre cu zeama de lămâie.

A făcut ecografie înainte și după, și a văzut că le-a eliminat. Zeama de lămâie le erodează și elimină” – Ionela Teodora.

Sucul de lămâie este cel mai bun litotritic în toate tipurile de calculi, renali sau biliari. Chiar eu am eliminat o piatră renală ce îmi făcea viața un calavar.

Însă nu trebuie ca o persoană să aibă stomacul chinuit de gastrită hiperacidă sau ulcer gastric ca să poată folosi rețeta cu pricina.

Eu am băut puțin suc diluat cu apă caldă fiindcă stomacul nu mi-a permis mai mult. Sănătate tuturor și să auzim numai de bine” – Inna Ghidovit.

TUMORI

Coada-calului, crețișoara, coada-șoricelului – amestecate câte o linguriță din fiecare plantă, la 3 căni de apă fierbinte, lăsate la infuzat 10 minute. Strecurați și beți o cană de ceai la prânz și seara.

Foarte bun pentru tumori. Un unchia avea tumoră la cap și a băut ceaiuri o lună de zile și tumora a dispărut și nu s-a mai operat” – Ionela Teodora.

OȚET DE TRANDAFIRI

„Un leac foarte folositor. Eu știu de el de când eram o copiliță. Aveam anemie, leșinam des și doar acest leac mă readucea la viață” – Georgeta Furtuna.

FRUNZE DE NUC, NUCI VERZI

„Fierbeți frunzele de nuc. Turnați în cadă sau într-un lighean mai mare în care puteți intra cu totul. Apa să fie caldă. Stați până rezistați.

Foarte bun pentru dureri de mijloc, dureri de picioare. Frunzele de nuc conțin iod” – Ceauși Nesia.

„Pentru deranjament la stomac și pentru cicatrizarea ulcerului la stomac se procedează astfel: nucile mici, când sunt pentru dulceață, se crestează și se așează într-un borcan de sticlă.

Se presară zahăr peste ele și uite așa până termini nucile, închizi borcanul și îl lași la soare până se topește zahărul.

Se strecoară iodul (lichidul) și se pune în ceva închis. Se ține la frigider. Pentru ulcer, se amestecă o parte de iod cu două părți de țuică curată de prună.

Dimineața, înainte de masă, se ia câte un păhărel. Acest tratament l-a testat o cunoștință, și când l-a pus medicul la aparat, a observat că nu mai are nimic.

Era propus pentru operație și așa că l-a trimis acasă. Totul este să faci și să ai încredere, să nu fii cu inima îndoită” – Paulina Dina.

FLORI DE CRIN

„Bunica mea aduna florile de crin, le punea într-o sticlă cu gâtul larg, după care turna gaz de lampă și lăsa 21 de zile la cald.

Și apoi folosea la frecții – genunchi, spate, gât înțepenit. Doamne ajută, să încercați!” – Linivana Vasile.

„Pe mama mea a mușcat-o un câine. Era în vârstă, nu s-a dus la medic. A pus petale de crin, scoase din spirt și s-a lecuit. De fiecare dată ia punea pe rană petalele de crin” – Ioanna Kostynyan.

CIUPERCA UNGHIEI

„Pentru ciupercă, din experiența mea: bicarbonat și lămâie. Pui bicarbonat pe jumătate de lămâie și pui unde ai probleme.

Sau numai bicarbonat cu apă într-un lighean, vedeți cum vă scăpați de probleme. Vă rog să-mi spuneți cum e și ce piele catifelată!” – Alex Andra.

TENDINITĂ, DURERI DE GENUNCHI

„Eu m-am vindecat de o tendinită la degetele de la o mână după ce am luat antiinflamatoare. Într-o sticlă de plastic, am pus rădăcină de tătăneasă, tăiată mărunt, peste care am pus țuică făcută în casă (sau alcool de 60 de grade).

Am pus sticla pe balcon, la soare. Iarna am pus-o în bucătărie, la cald, timp de 15 zile. Este bună și pentru durerile de genunchi” – Doina Cornelia Andrei.

ENTORSĂ

„Sincer, vă spun din experiența mea. Am avut o entorsă la picior – gleznă și am folosit această plantă (tătăneasă). Am zdrobit frunze stropite cu spirt.

Am pus pe fașă de tifon, am înfășurat piciorul cu pricina. Și m-am vindecat, fără să merg la medic” – Cornea Eugenia.

ARSURI, INFECȚII

Pătlagina este incredibilă. Soțul meu a avut mâna arsă de flacără, carbonizată carnea de pe mână, și cu pătlagină s-a refăcut pielea. Incredibil! Slavă lui Dumnezeu!

Când este o infecție în corp, faceți ceai de pătlagină, păpădie și cimbrișor!” – Luminița Fotini Maria Antoaneta.

MUȘCĂTURI DE ȘARPE

„Frunza de pătlagină vindecă și mușcături de șarpe” – Elena Ariton.

DURERI

„Frunza de brusture se spală bine, se zdrobește puțin cu sucitorul și se pune în spirt la macerat. Se poate păstra pentru iarnă.

Se scoate o frunză, se pune într-o batistă și se așează pe locul durerose, până se usucă bine” – Ana Timofte.

Dacă știți și voi alte leacuri utile, faceți-le cunoscute în comentariile la acest articol, ca să se folosească și alții de ele.

Articole similare

Leacuri de la cititori (I)

Leacuri de la cititori (II) – pietre la rinichi, crize de ficat, imunitate, slăbit etc.

Leacuri de la cititori (III) – bronșită, calculi, hemoroizi, călcâie crăpate, reumatism

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.