Leacuri de la cititori (III) – bronșită, calculi, hemoroizi, călcâie crăpate, reumatism

Leacurile probate sau descoperite prin experiență proprie inspiră întotdeauna cea mai mare încredere.

În rândurile următoare vă prezentăm câteva remedii dezvăluite de cititorii site-ului nostru, pentru bronșită, calculi renali și biliari, călcâie crăpate, ciuperca unghiei și altele.

Leacuri de la cititori (III)

Leacuri de la cititori (III)

TUSE

„Pentru tuse, se pune ceapă feliată și cu folie alimentară peste tălpi. Se trage ciorap peste și se stă toată noaptea” – Cuc Mariana.

PIETRE LA RINICHI ȘI BILĂ

„Eu am folosit această rețetă și a fost de efect: 2 linguri de rădăcină de brusture, 500 ml de apă; se fierbe 2 minute, se infuzează 15 minute; 2 linguri de turița mare cu 500 ml de apă, se infuzează 15 minute, apoi se amestecă cele două ceaiuri și se bea pe parcursul zilei.

Se bea 3-4 zile, apoi se face ceai din coadacalului și frunze de merișor 4-6 zile. În această perioadă nu consumați produse care conțin mult calciu. Din experiență vă spun” – Valentina Țurcănașu.

PIETRE LA BILĂ

„Vreau să vă spun că bila mea, la ultimul ecograf, aveam între 2 și 15 mm calculi, 80% plină! Mi-au spus să merg urgent la operație, pentru că nu puteam mânca nimic. De la toate făceam criză. Am început să folosesc ceai de frunză și rădăcină de păpădie și rostopască.

Am început să folosesc ceai de frunză și rădăcină de păpădie și rostopască. După 3-4 zile a început să se liniștească. Sunt doi ani de atunci și nu mă mai supără, parcă nu o mai am. Pot să mănânc orice! Dar beau des ceai. Este extraordinar de special!” – Adina Pop.

PENTRU SLĂBIT

Urzica este foarte bună la slăbit: infuzie, o cană pe zi” – Albu Elena.

BRONȘITĂ CU TUSE VECHE, SÂCÂITOARE

„Foaie verde de varză opărită, unsă cu miere; una pe piept și una pe spate” – Marcela Hamza.

BĂTĂTURI

„Eu am pus frunze de pătlagină și a ieșit perfect. Adică s-a dus toată bătătura fără efort, și eram operat!” – Meri Protea.

„Vă spun din proprie experiență: folosiți sucul de rostopască. Am avut 11 bătături în talpa piciorului drept și m-am tratat cu suc de rostopască, dar pus de 3-4 sau chiar și de 5 ori pe bătătură. Seara și dimineața, picioarele în apă caldă să se înmoaie, și după aceea rostopasca. Într-o lună și jumătate am scăpat de toate” – Fely.

HEMOROIZI

„Pentru hemoroizi, cel mai bun remediu sunt semințele de in: o lingură de semințe într-un pahar cu apă. Se lasă de dimineața până seara, ori din seară până dimineața și se bea cu totul. E minunat! În 3 zile scapi de hemoroizi…” – Nejla Ali.

„Gel din frunză de aloe vera, cu argilă din farmacie. Vindecată fără recidivă în 10 zile” – Elena Magliano.

SÂNGERĂRI, RĂNI

„Vă cer permisiunea să adug și eu câteva cuvinte. Când eram mici și ne jucam pe afară – mai mult desculți decât încălțați, se întâmpla să ne rănim sau să ne tăiem și ne curgea sânge.

Bunica mea rupea repede câteva fire de traista ciobanului, le zdrobea puțin ca să iasă sucul, ni le punea pe rană și ne lega cu un bandaj.

Stăteam puțin și în câteva minute sângerarea se oprea. Mai schimba această cataplasmă seara, și până dimineața rana era închisă” – Ileana Mihai.

REUMATISM

„Eu folosesc de ani buni florile de crin cu spirt medicinal pentru durerile de reumatism” – Doinița Iovițoiu Diaconescu.

CĂLCÂIE CRĂPATE

„Nu ne trebuie decât seu de oaie – e cel mai bun. Dai seara la culcare, și în două zile se vindecă. Încercați!” – Stela Filip.

„Mie mi se întâmplă primăvara să îmi crape un degete la picior, dar aplic seul de oaie și îmi trece” – Elena Mantale.

CIUPERCA UNGHIEI

„Pentru ciuperca de la unghii: coji de nuci verzi se pun într-un borcan de 800. De acoperă cu gaz, se lasă 21 de zile, apoi cu pipeta pui pe unghii. Sau pansament, peste care pui folie de plastic și ciorapi.

Am făcut o zi da, una nu. Am scăpat. Încercați, Doamne ajută cu sănătate” – Linivana Vasile.

„În multe cazuri ajută pulverizările de tinctură de gălbenele și aplicări de alifie tot de gălbenele, făcută cu untură de porc. Omoară ciuperca și dispare mirosul neplăcut al picioarelor” – Doru Petrovici.

TEN FIN, FĂRĂ RIDURI

Apa de trandafir – pentru ten e aur curat. O menține proaspătă, catifelată și neridată!” – Ivelin Ivanov.

Dacă știți și voi alte leacuri utile, faceți-le cunoscute în comentariile la acest articol, ca să se folosească și alții de ele.

Citește și:

Leacuri de la cititori (I)

Leacuri de la cititori (II) – pietre la rinichi, crize de ficat, imunitate, slăbit etc.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.