Ceaiul de scorțișoară ajută la prevenirea bolilor – află cum se prepară!

Scorțișoara este unul din cele mai iubite mirodenii din lume. Este înzestrată cu proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antidiabetice, antimicrobiene și anticancerigene.

În plus, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Iată câteva motive să faceți ceai de scorțișoară și să beți această licoare sănătoasă!

Ceaiul de scotisoara ajuta la prevenirea bolilor

Ceaiul de scotisoara ajuta la prevenirea bolilor: Freepik.com

Indienii folosesc scorțișoara în scop terapeutic de mai bine de 6.000 de ani.

Citește și – Ceaiul care alungă răceala și gripa – din ghimbir, ceapă, usturoi și scorțișoară

Tipuri de scorțișoară

Trebuie să știți că există două tipuri de scorțișoară. Cea comercializată în magazinele alimentare este scorțișoara chinezească (Cassia cinnamomum).

Aceasta are o culoare mai închisă și o textură mai aspră.

Celălalt tip de scorțișoară, pe care o găsim doar la magazinele naturiste, este scorțișoara indiană (Ceylon cinnamomum), cunoscută ca fiind adevărata scorțișoară.

Are o aromă mai delicată și o textură mai fină. Este mai scumpă și mai sănătoasă.

În ceea ce privește uzul terapeutic, este de preferat să folosim scorțișoara indiană, deoarece aceasta are o toxicitate mai mică decât scorțișoara Cassia.

Ce conține scorțișoara

Proprietățile diverse ale scorțișoarei se datorează uleiurilor esențiale: acid cinamic, cinamat și cinamaldehidă și unor compuși speciali: eugenol, borneol, cariofilen, alfa-terpineol, alfa-tujen.

Ce beneficii are consumul de scorțișoară

Scorțișoara este o mirodenie care poate contribui la prevenirea diabetului de tip 2.

Un studiu din 2010 a arătat că ameliorează factorii care contribuie la apariția sindromului metabolic: sensibilitatea la insulină, glucoza și grăsimile din sânge, inflamația, nivelul tensiunii arteriale și greutatea corporală.

Scorțișoara are efecte protectoare asupra neuronilor. Cercetările pe animale sugerează că această mirodenie îmbunătățește funcțiile motorii în boala Parkinson.

Inhibă de asemenea markerii maladiei Alzheimer și poate fi utilă împotriva sclerozei multiple.

Nu în ultimul rând, scorțișoara poate reduce riscul de cancer, îndeosebi a cancerului colorectal.

Citește și – Borcanul cu imunitate: pastă de miere, lămâie, scorțișoară și turmeric

Cum se face ceaiul de scorțișoară

Este indicat să folosiți batoanele de scorțișoară la prepararea ceaiului. Puneți 400 ml de apă la fiert. Adăugați un baton de scorțișoară și puneți capacul.

Fierbeți ceaiul la foc mic preț de 15-30 de minute.

Lăsați-l să se răcorească, apoi îl puteți consuma.

Ingrediente adiționale

Ceaiul de scorțișoară poate fi asociat cu alte mirodenii sau ingrediente care îi sporesc atât efectul terapeutic, cât și aroma.

Iată câteva idei în acest sens:

Ceai de scorțișoară cu ghimbir – rețetă

Ingrediente

  • 2 batoane de scorțișoară
  • 4 cm. de rădăcină de ghimbir
  • 4 căni de apă
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare

Fierbeți scorțișoara și ghimbirul la foc mic timp de 5 minute, fără capac. Strecurați și după ce s-a răcit, adăugați mierea.

Ceai de scorțișoară cu coji mere – rețetă

Ingrediente

  • 1 baton de scorțișoară
  • 3 mere
  • 2 linguri de miere
  • apă

Mod de preparare

Spălați bine merele și decojiți-le. Puneți cojile într-un ibric plin cu apă. adăugați scorțișoara și fierbeți la foc mic 10 minute.

Strecurați și îndulciți cu miere după ce s-a răcorit.

Precauții și atenționări!

Dacă vreți să folosiți scorțișoara în scop terapeutic (ex. pentru ceai) optați pentru scorțișoara indiană (Ceylon).

Aceasta are o concentrație mai mică de cumarină – o substanță care poate deveni toxică pentru ficat sau cancerigenă dacă este consumată în doze mari ori pe termen lung.

Scorțișoara Cassia are 1% cumarină, în timp ce scorțișoara Ceylon are doar 0,004% cumarină.

Contraindicații la consumul de scorțișoară

Vă recomandăm să citiți articolul nostru despre – contraindicații la scorțișoară.

Sursă articol: Mercola, 5 Health Benefits of Cinnamon Tea: https://articles.mercola.com/teas/cinnamon-tea.aspx

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.