Ceaiuri pentru ulcerul gastroduodenal – biologul Gheorghe Mohan

Articol documentat

Află care sunt cele mai bune ceaiuri pentru ulcerul gastroduodenal. Rețetele de mai jos sunt recomandate de biologul român Gheorghe Mohan.

Ulcerele stomacale sunt afecțiuni gastrointestinale dureroase. Se dezvoltă sub forma unor răni deschise pe peretele stomacului. Ele pot să apară inclusiv pe partea inferioară a stomacului, caz în care se numesc ulcere duodenale.

Ceaiuri ulcer gastroduodenal 2

Ceaiuri ulcer gastroduodenal 

Ulcer gastroduodenal – simptome

Ulcerul gastroduodenal este o inflamație a stomacului și a duodenului. Leziunile pot deveni extrem de profunde.

Ulcerele se manifestă prin senzația de usturime sau roadere în mijlocul abdomenului. Însă nu toate persoanele afectate prezintă dureri. Unii pacienți pot avea alt tip de simptome, precum indigestie, arsuri stomacale sau senzație de rău la stomac.

Există de asemenea deosebiri între simptomele cauzate de ulcerul gastric și cele provocate de ulcerul duodenal. Persoanele cu ulcer duodenal acuză dureri la 2-4 ore după masă. Acestea pot fi însoțite de vărsături și arsuri retrosternale.

Citește și: Plante pentru dureri de stomac, gaze, arsuri gastrice, ulcere

În ulcerul gastric, durerea apare mai devreme, la 30-60 de minute după masă. Este localizată mai cu seamă în capul pieptului.

Ceaiuri pentru ulcerul gastroduodenal

Dacă ai primit diagnosticul de ulcer gastroduodenal și te întrebi ce ceaiuri sunt utile în această afecțiune, încearcă propunerile biologului Gheorghe Mohan de mai jos.

Ceai de busuioc

Se pune 1 linguriță de pulbere de frunze (uscate și măcinate) la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se lasă 15 minute, după care se filtrează. Se recomandă 3 căni de ceai pe zi.

Ceai de coada-calului

Se pune 1 linguriță de plantă la fiert cu 250 ml de apă rece. Se lasă să clocotească un sfert de oră, apoi se strecoară. Ceaiul obținut se consumă gradual, pe parcursul unei zilei.

Ceai de coada-șoricelului

Se fierb 10 g de frunze și flori de coada-șoricelului cu 1 litru de apă. Lichidul trebuie să scadă la jumătate. Ceaiul rămas după fierbere se împarte în 3 rații, care se vor consuma în decursul zilei respective.

Ceai de dud

Se pun 2 linguri de frunze mărunțite la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

Ceai de gălbenele

Se prepară din 2 lingurițe de flori și 250 ml de apă clocotită. După o infuzare de 20 de minute se strecoară. Se administrează treptat pe parcursul zilei, cu 20-30 de minute înainte de mesele principale.

Citește și: Ceaiul de gălbenele – leac pentru arsuri stomacale și ulcer peptic

Ceai de salvie

Se pune 1 linguriță de frunze la infuzat 20 de minute într-o cană cu apă clocotită. Se beau câte 3 ceaiuri pe zi.

Ceai de lemn-dulce

Planta se administrează sub formă de macerat. Se pun 2 lingurițe de rădăcină mărunțită de lemn-dulce la macerat în 250 ml de apă rece. Se bea doar 1 cană pe zi.

Ceai de mușețel

Se pun 2 lingurițe de pulbere de flori de mușețel la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se beau 2 ceaiuri pe zi.

Ceai de nalbă

Se prepară prin macerare la rece – 1 linguriță de pulbere de rădăcină și 1 cană de apă rece. Se lasă jumătate de oră, apoi se strecoară. Se vor consuma câte 2 căni pe zi.

Ceai de obligeană

Această plantă reglează aciditatea stomacală, remediind atât aciditatea excesivă cât și aciditatea scăzută. În cazul ulcerului gastro-duodenal se folosește decoctul.

Se pune 1 linguriță de rădăcină mărunțită la fiert cu 250 ml de apă timp de 15 minute. Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale.

Ceai de pătlagină

Pătlagina curăță stomacul și intestinele și este utilă inclusiv în ulcer. Se pun 2 lingurițe de pulbere de frunze la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se pune capacul și se lasă 20 de minute, apoi se filtrează. Se va consuma în doze mici, câte 1 lingură la fiecare 2-3 ore.

Ceai de salcâm

Se folosește 1 linguriță de flori uscare la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă 15 minute la infuzat. Se consumă câte 2 ceaiuri pe zi, după masă.

Ceai de sunătoare

Se face o infuzie din 2 linguri de plantă și 200 ml de apă clocotită. Se pot bea câte 2 căni de ceai zilnic.

Ceai de tătăneasă

Puneți 2 lingurițe de rădăcină mărunțită la fiert cu 200 ml de apă rece timp de 20 de minute. Se administrează cu 60 de minute înainte de mesele principale, câte 3 căni pe zi.

Citește și: Mierea Manuka ajută la vindecarea ulcerul gastric

Surse articol:

1. National Health Service, Stomach Ulcer: https://www.nhs.uk/conditions/stomach-ulcer/
2. Gheorghe Mohan, Ulcerul gastroduodenal, Tratarea Bolilor cu Leacuri din Popor, Editura Corint, București, 2013, pp. 61-63

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.