Ceaiuri bune pentru ulcerul gastric sau duodenal – fitoterapeut Constantin Milică

Plantele medicinale au un rol calmant în bolile ulceroase.

În rândurile de mai jos veți găsi câteva rețete de ceai bun pentru ulcer stomacal.

Ceaiuri bune pentru ulcerul gastric sau duodenal - fitoterapeut Constantin Milica

Ceaiuri bune pentru ulcerul gastric sau duodenal – fitoterapeut Constantin Milica

Plante pentru ulcer la stomac

Bolile ulceroase se referă la afecțiuni cronice ale tubului digestiv, marcate de o inflamație sau o eroziune a mucoasei gastrice sau duodenale.

Ulcerele provoacă o presiune în partea superioară a abdomenului.

Pacientul acuză greață, balonare, eructații și arsuri epigastrice. Durerile cauzate de ulcerele stomacale survin de regulă la 1-3 ore după mese sau noaptea.

Citește și – Cura cu cartof crud vindecă stomacul și vă poate scăpa de operația de ulcer

Fitoterapia vine în sprijinul acestor pacienți cu o serie de plante medicinale cu diverse proprietăți.

Cele mai bune ceaiuri pentru ulcer

Cele mai bune plante pentru ulcerul gastric sau duodenal sunt cele cu efect alcalin, antiinflamator, calmant și cicatrizant.

Ceai de gălbenele pentru ulcer. Se prepară prin infuzare – 1 linguriță de plantă la 1 cană de apă (250 ml) clocotită. Ceaiul rezultat se împarte în 3 rații egale, care se vor administra înainte de mesele principale ale zilei. Gălbenelele acționează benefic asupra stomacului prin efectele lor calmante, antibiotice și cicatrizante în ulcerul duodenal și inflamații gastrointestinale.

Ceai de salcâm pentru ulcer. Se pun 1-2 lingurițe de flori de salcâm la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se recomandă câte 2 căni de ceai pe zi, administrare după mese, pe o perioadă lungă de timp. Salcâmul este un agent anti-acid natural. Reduce aciditatea gastrică. Totodată, este un remediu calmant pentru arsurile stomacale. Contribuie inclusiv la vindecarea mucoasei în ulcerul gastric și ulcerul duodenal.

Ceai de frasin pentru ulcer. Se prepară din flori și frunze de frasin. Se administrează câte o cană de ceai pe zi, în 3 reprize, după masă. Frasinul este un bun remediu pentru ulcerul gastroduodenal.

Ceai de dud pentru ulcer. Acesta se prepară din frunze de dud și se consumă la fel ca și ceaiul din frasin.

Ceai de lemn dulce pentru ulcer. Un alt ceai bun pentru ulcer este cel preparat din rădăcini de lemn-dulce. Reduce inflamația și ajută la cicatrizarea leziunilor gastroduodenale. Se face o cură de 1-2 luni cu câte 3 căni de ceai de lemn-dulce pe zi. Este indicat mai ales toamna și primăvara, când se intensifică durerile de stomac la pacienții ulceroși.

Ceai de hamei pentru ulcer. Se prepară din conuri de hamei. Se beau câte 2-3 căni pe zi pentru calmarea durerilor de ulcer. Hameiul reduce nivelul crescut de acid clorhidric din stomac.

Ceai de stejar pentru ulcer hemoragic. Din scoarța de sterjar, uscată și mărunțită, se poate prepara un ceai cu efect hemostatic. Scoarța de stejar se fierbe 10-20 de minute. Se beau câte 2 ceaiuri pe zi, între mese. Atenuează sângerările stomacale și previne infecțiile.

Ceai de ghimbir pentru ulcer. Se prepară din rădăcină proaspătă de ghimbir. Se administrează câte 3-4 căni de ceai pe zi, fie la masă, fie după ce ați mâncat.

Citește și – Gălbenelele – balsam și cicatrizant pentru rănile stomacului (ulcere, reflux de acid, intestin permeabil, inflamații intestinale)

Sursă articol: Constantin Milică, Medicina Naturistă, Vol. 1, Bolile ulceroase, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 170-175

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.