Ceaiul de gălbenele – leac pentru arsuri stomacale și ulcer peptic

Articol documentat

Ceaiul de gălbenele este un leac excelent pentru suferințele stomacului. Descoperă în acest articol cum să îl prepari și să îl folosești în acest scop.

Gălbenelele ajută la vindecarea rănilor și inflamațiilor gastrointestinale, provocate de infecții sau boli inflamatorii.

Ceai de galbenele ulcer

Ceai de galbenele ulcer

Gălbenelele vindecă rănile stomacului

Ceaiul de gălbenele este unul din cele mai bune remedii naturale pentru ulcerul peptic, boala refluxului gastroesofagian și boala inflamatorie intestinală.

În medicina tradițională, gălbenele sunt renumite pentru proprietatea lor de a vindeca rănile și eczemele. Au totodată efecte protectoare asupra ficatului și acțiune antispasmodică.

Studiile pe șoareci au investigat efectele tincturii de gălbenele asupra ulcerului gastric. Rezultatele au arătat că extractul de gălbenele a redus secreția acidului gastric și a împiedicat dezvoltarea ulcerului gastric indus de aspirină.

Efectul gastro-protector al gălbenelelor a fost comparat cu efectul medicamentului Ranitidină (Zantac), prescris pentru scăderea producției de acid stomacal.

Citește și: Ceaiul de gălbenele – un miracol pentru sănătate!

Ceai de gălbenele pentru arsuri stomacale și ulcer

În tratamentul refluxului gastroestrofagian și al arsurilor stomacale, ceaiul de gălbenele poate fi asociat cu ceai de lemn-dulce, ulm alunecos, rădăcină de nalbă mare.

Gălbenelele și celelalte plante din această rețetă de ceai au proprietăți antiinflamatoare, astringente și emoliente. Ajută nu doar la reducerea arsurilor gastrice și a refluxului de acid, ci și la calmarea durerilor în gât.

Ingrediente

flori de gălbenele (1 parte)

rădăcină de nalbă (1 parte)

rădăcină de lemn-dulce (2 părți)

flori și frunze de crețușcă (2 părți)

Mod de preparare

Amestecă toate plantele și păstrează-le într-o pungă de hârtie sau într-un borcan de sticlă. Pentru a prepara o cană de ceai, folosește 2 lingurițe de amestec de plante la 240 ml de apă.

Fierbe plantele la foc mic 20 de minute. Strecoară și îndulcește ceaiul cu miere. Poți bea câte 1-3 căni de ceai pe zi.

Dacă suferi de ulcer peptic și iei antibiotice, poți consuma fără probleme și ceai de gălbenele. Este indicat să continui să bei acest ceai încă 2 săptămâni după încheierea tratamentului.

Citește și: Ulei de cătină cu gălbenele și sunătoare – pentru ulcere, boli de ficat, afecțiuni oculare, rinită, răni

Precauții și contraindicații

Gălbenelele nu sunt recomandate pe perioada sarcinii și alăptării, deoarece pot stimula menstruația. Rădăcina de lemn-dulce are aceleași contraindicații.

Totodată, persoanele care au alergi la mușețel sau ambrozie pot fi alergice și la gălbenele.

Rădăcina de lemn-dulce nu este indicată persoanelor care suferă de retenție, de apă, edeme, hipertensiune arterială sau alte boli de inimă.

Crețușca trebuie consumată cu precauție de persoanele sensibile sau alergice la aspirină sau alte medicamente care conțin salicilați. Această plantă subțiază sângele și de aceea este contraindicată celor care iau medicamente anticoagulante.

Dacă aveți contraindicații la celelalte plante din formula de ceai de mai sus, folosiți doar gălbenelele. Ceaiul de gălbenele pe cont propriu este un remediu extrem de eficient.

Citește și: Plante medicinale pentru arsurile la stomac

Surse:

1. Francesca Bonelli, Sara Busechian, Valentina Meucci, Micaela Sgorbini, GASTROPROTECTIVE EFFECTS OF CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, Research Gate: https://www.researchgate.net/publication/248707336_GASTROPROTECTIVE_EFFECTS_OF_CALENDULA_OFFICINALIS_EXTRACT
2. Juliet Blankespoor, Herbal Digestive Calendula Tea: A Remedy for Heartburn and Peptic Ulcers, Chestnut School of Herbal Medicine: https://chestnutherbs.com/calendula-tea-for-heartburn-and-peptic-ulcers/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.