LEMNUL-DULCE distruge bacteria HELICOBACTER PYLORI

În 90-100% din cazurile de ulcer duodenal, cauza o reprezintă infecția cu Helicobacter pylori. Aceeași bacterie declanșează și ulcerul gastric, în 70% din cazuri.

HELICOBACTER PYLORI – CAUZE ȘI FACTORI DE RISC

Fitoterapeutul Constantin Milică susține că sursa principală de contaminare cu H. pylori o reprezintă câinele. Bacteria se ia în condiții de igienă precară – mâini nespălate, consum de alimente nespălate (fructe, zarzavaturi, legume).

Helicobacter pylori tratament naturist

Persoanele care ingerează multe medicamente pentru reducerea acidității gastrice (antiacide) sunt mai predispuse la contactarea acestei bacterii. Dieta săracă în antioxidanți contribuie de asemenea la creșterea riscului de infectare.

Deși cea mai vizată este regiunea gastro-duodenală, infecțiile cu Helicobacter pylori pot afecta și alte organe, precum prostata, sinusurile (sinuzită), organele digestive sau pielea (acneea rozacee).

___________________________

HELICOBACTER PYLORI – TRATAMENT NATURIST

Infecțiile cu Helicobacter pylori care afectează țesuturile organelor la nivel profund necesită o cură de antibiotice. Totuși, chiar și după 1-2 luni de la tratament, infecția poate recidiva.

Dintre plantele cu acțiune bactericidă îndreptată împotriva acestei bacterii se numără lemnul-dulce, pe care profesorul univ. dr. Constantin Milică o recomanda sub formă de ceai sau tinctură.

Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) este folosit de mulți ani pentru reducerea durerilor epigastrice și vindecarea ulcerelor gastrice.

Stimulează producția de membrană mucoasă și îmbunătățește simptomele de ulcer. Totodată, această plantă inhibă sinteza substanțelor pro-inflamatoare. Are proprietăți imunostimulatoare, antiulcerogenice și antiinflamatoare.

În anul 2002, cercetătorii japonezi au demonstrat că lemnul-dulce conține compuși care inhibă creșterea bacteriei Helicobacter pylori.

___________________________

Un alt studiu, din 2014, realizat de cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale Shahrekord din Iran, a comparat efectele lemnului-dulce cu cele ale medicamentului Bismuth (ex. Ulcamed) în eradicarea bacteriei Helicobacter pylori la pacienți cu ulcer peptic.

Rezultatele au arătat că lemnul-dulce (în doze mici) este la fel de eficient ca Bismuth în distrugerea bacteriei Helicobacter pylori.

După efectuarea endoscopiei, nu au existat diferențe între cele două grupuri de pacienți cu ulcer gastric, ulcer duodenal, duodenită sau gastrită.

Nu au fost semnalate efecte adverse sau interacțiuni pe durata tratamentului cu lemn-dulce.

Citește și  Cele mai bune CEAIURI pentru infecția cu Helicobacter pylori

Autorii acestui studiu au concluzionat că lemnul-dulce poate fi o alternativă sigură pentru persoanele care au contraindicație la astfel de medicamente.

___________________________

Precauții și contraindicații

Preparatele pe bază de lemn-dulce nu trebuie administrate în cure mai lungi de 4-6 săptămâni. Între cure se fac pauze de 2-3 săptămâni.

Rădăcina de lemn-dulce nu este indicată persoanelor care suferă de boli grave sau avansate: hipertensiune arterială, boli tumorale, hipotiroidie gravă, ciroză avansată etc.

Planta este de asemenea contraindicată pe perioada sarcinii, în paralel cu administrarea de digoxină (un medicament pentru sistemul cardiovascular).

___________________________

Surse:

1. Ali Momeni, Ghorbanali Rahimian, Abass Kiasi, Masoud Amiri and Soleiman Kheiri, Effect of licorice versus bismuth on eradication of Helicobacter pylori in patients with peptic ulcer disease, Pharmacognosy Research, 2014, Oct-Dec; 6(4): 341–344: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4166824/

2. Fukai T, Marumo A, Kaitou K, Kanda T, Terada S, Nomura T., Anti-Helicobacter pylori flavonoids from licorice extract, Life Sciences, 2002 Aug 9;71(12):1449-63: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12127165

3. Farmacia Verde, Remedii contra infectiei cu Helicobacter pylori: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/07/remedii-contra-infectiei-cu-helicobacter-pylory/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. In acelasi timp lemnul dulce este contraindicat celor cu hipertensiune !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.