Cele mai bune CEAIURI pentru infecția cu Helicobacter pylori

Tratamentul naturist al infecțiilor cu Helicobacter pylori presupune folosirea de plante medicinale care acționează atât asupra cauzei, cât și asupra simptomelor: tratarea ulcerului, reducerea hiperacidității gastrice și a inflamației locale, îmbunătățirea digestiei.

Cele mai bune plante sunt cele cu efecte antiseptice, emoliente, antiinflamatoare, cicatrizante și alcalinizante.

Ceaiuri Helicobacter pylori

Profesorul Constantin Milică recomandă plantele prezentate mai jos în cure de lungă durată, atâta timp cât nu există contraindicații.

• Obligeană

Numită și ”doctorul sistemului digestiv“, obligeana acționează ca un pansament gastric, de aceea este inclusă în unele preparate medicinale pentru tratarea ulcerului. Are efecte tonice asupra tubului digestiv și laxative, calmează durerile de stomac și stimulează digestia.

Este indicată în ulcer gastric și duodenal, gastrită hiperacidă, pancreatită, constipație atonă și psihică, stomac leneș sau digestie dificilă. 

Se prepară prin macerare la rece. Se pun 2-3 lingurițe de rădăcini uscate în 2 căni de apă rece și se lasă la macerat 12 ore (peste noapte). În dimineața următoare, se încălzește amestecul și se bea cald.

Se administrează câte jumătate de pahar, cu 20 de minute înainte de mesele principale.

Poate fi administrată și sub formă de pulbere. Rădăcinile uscate se macină fin prin râșnița de cafea electrică și se ia câte 1 vârf de cuțit de pulbere, de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Această plantă nu trebuie folosită de femeile gravide.

• Gălbenele

Această plantă aparent banală, are o forță vindecătoare extraordinară. Are proprietăți emoliente, cicatrizante și antiinflamatoare.

Se administrează sub formă de infuzie, obținută din 2 lingurițe de flori uscate la 1 cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se administrează înainte de mesele principale ale zilei, cu înghițituri mici.

• Lemn-dulce

Această plantă poate fi asociată cu mușețelul în tratarea ulcerului gastric și duodenal. Se face o cură de 1-2 luni primăvara și o altă cură toamna. Se administrează sub formă de infuzie din pulbere de rădăcini uscate și măcinate.

Preparatele pe bază de lemn-dulce nu sunt indicate persoanelor cu hipertensiune arterială, nici femeilor însărcinate, decât în dozele recomandate de medic.

• Hamei

Această plantă cu efecte calmante asupra sistemului nervos este utilă și în durerile de stomac. Hameiul reduce secreția excesivă de acid gastric.

Se administrează sub formă de infuzie, obținută din 40 g de conuri de hamei la 1 litru de apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi.

• Scoarță de stejar și salcâm

Decoctul (fiertură de 20 de minute) de scoarță mărunțită de stejar și salcâm este indicat în mod deosebit în ulcerul hemoragic și scaune cu sânge. Are efecte antiseptice. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

• Ceai mixt:

– gălbenele (6 părți)
– sunătoare (6 părți)
– roiniță (4 părți)
– salcâm (2 părți)
– mușețel (2 părți)

Se amestecă toate plantele în proporțiile date și se folosește 1 linguriță la 1 cană cu apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi, între mese. Ceaiul nu se îndulcește.

Pe lângă aceste ceaiuri, se vor consuma alimente bogate în potasiu și magneziu, cu efecte alcalinizante, care suprimă excesul de acid gastric.

___________________________________________________________________________________________________

Sursă: Constantin Milică, Bacteria Helicobacter pylori, Medicină Naturistă, Vol. 1, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 185-186

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.